Ako ste pušač ili bivši pušač: Domaći napitak od 3 sastojka za čišćenje pluća (RECEPT)

Zdravlje Život i stil

Isprobajte ovaj jednostavan, ali vrlo djelotvoran napitak.

Da bi pročistili pluća neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume.

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća su vjerovatno puna toksina iz cigareta. Ukoliko želite da ih očistite upotrebite ova tri sjajna sastojka iz prirode i počnite da koristite ovaj sjajan napitak za čišćenje pluća.

  • 400 g luka
  • 1 l vode
  • 400 g šećera (može i med)
  • 2 kašike kurkume
  • korijen đumbira veličine palca

Priprema:

U šerpu sipajte vodu pa dodajte šećer, stavite na ringlu i pustite da provri. Glavice luka isijecite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno provri dodajte kurkumu, pa smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i sipajte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i tako čuvajte dok ne potrošite.

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na prazan stomak i uveče dva sata poslije obroka.

Đumbir

Ovaj stari začin se od davnina koristi zbog svojih iscijeljujućih svojstava. Pored toga, on pomaže u otklanjanju suvišne sluzi u plućima.

Luk

Luk, kao i bijeli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je saborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti disajnih organa.

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran bogat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa je dobro da je uvrstite među namirnice koje koristite u svakodnevnoj ishrani.

/mondo.rs/