SAVJETI STRUČNJAKA: „LIJEČENJE DISKUS HERNIJE BEZ LIJEKOVA I OPERACIJE! POTREBNA JE SAMO UPORNOST…“ (VIDEO)

Savjeti stručnjaka Zdravlje

Termin „diskus hernija“ često se može čuti i u današnje vrijeme. Da bismo razumjeli šta tačno označava potrebno je obratiti se anatomiji. Međupršljenski diskovi su kao neka vrsta podupirača između pršljenova i od njih zavisi njihova pokretnost, gipkost i izdržljivost. 

Svaki disk se sastoji od tvrdog omotača (fibroznog prstena) i želatinoznog jedra. Nekada je dovoljan samo jedan nepažljiv pokret da bi se oštetio fibrozni prsten. 

Kroz oštećenje ili pukotinu tečnost ističe iz jedra i dovodi do uklještenja nervnih završetaka kičmene moždine. Sam disk od pritiska pršljenova, kao vazdušni balon se ispupči. Tako dolazi do diskus hernije. 

Šamilj Aljautdinov, koji se susreo u svojim 30-tim sa ozbiljnom povredom kičmenih pršljenova nije se predao već se potpuno posvetio svom zdravlju. Tako je nastao kompleks vježbi, koji je bukvalno pomogao ovom čovjeku da ponovo stane na noge (iako su ga doktori već smatrali invalidom).

VJEŽBE ZA KIČMU I PRŠLJENOVE  

Diskus hernija izaziva ne samo bol u leđima nego i pojavu drugih simptoma, na prvi mah ne povezanih sa kičmom: glavobolju, probleme sa želucom, bubrezima i jetrom. 

Bolest je moguće odstraniti na dva načina: operacijom ili pomoću specijalnih vježbi. Poslije detaljnog proučavanja kičme i uzroka pojave diskus hernije Šamilj Aljautdinov je odabrao drugi način.  

Pogledajte video u kome poznati duhovnik govori o svom ozdravljenju i pokazuje vježbe za liječenje diskus hernije.

Treba napomenuti i to, da je ova metoda liječenja strogo individualna i zbog toga, prije početka vježbanja potrebno je konsultovati se sa doktorom. 

Zapamtite: gipka kičma je zdrava kičma! SAMO sa 2 vježbe riješite se uklještenog nerva.

Vježbe za leđa Šamilja Aljautdinova su najbolja prevencija od osteohondroze, diskus hernije i drugih povreda. Ove vježbe odlično jačaju mišićni korset i istežu intervertebralne zglobove.  

/dnevni magazin/