Ljudi, telefone u ruke! Šestomjesečni Boško uzet majci iz naručja i stavljen na respirator

Region
Šestomjesečni Boško Gugleta, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, rijetke i teške bolesti, već gotovo mjesec dana se nalazi u bolnici.

Prije dva dana njegovi roditelji su obradovali javnost vijestima da je dječak, uprkos tome što je slab i iscrpljen, skinut sa respiratora. Međutim, stanje se ponovo pogoršalo.

“Ovako izgleda osmijeh majke koja je poslije tri nedjelje uzela svoje dijete u naručje. Sva tuga i bol prošli su na trenutak kada sam ga uzela. Nažalost, voljela bih da je taj trenutak trajao duže, voljela bih da je sve ovo san i da se probudim. Boško i dalje ne može samostalno da diše, jako je slab i iscrpljen, a ja svoju patnju prekrivam osmijehom. I dalje smo u bolnici i niko ne zna do kada ćemo biti. Pomozite nam da se smijemo kao prije, da osmijeh bude stalno prisutan u našoj porodici. Jedna poruka je jedan novi osmijeh za nas!”, poručila je porodica Gugleta na Instagramu, prenosi Blic.

Samo dva dana kasnije mališanovo stanje se pogoršava i ponovo mu je potrebna pomoć pri disanju. Potresne riječi njegove majke ponovo se dijele Srbijom i podsjećaju da nema vremena za gubljenje.

“Našem Bošku je od juče ponovo loše i ponovo je na respiratoru. Osim što mu je prijeko potreban lijek da bi konačno bio dobro, mamina ruka i njen dodir su mu još potrebniji.

On sada ne može da diše samostalno niti da guta, a kako bolest napreduje, on postaje sve slabiji. Mi smo nekako usporili, ali bolest nije. Mnogo bismo voljeli da je obrnuto i da mi napredujemo, a da bolest uspori”, glasi nova objava.

Da i Boško pobijedi SMA! Budimo humani!

Pozivom na 1432 donirate jednu marku za Boška iz BiH

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

/bl-portal.com/*