Oluja biblijskih razmjera pogodila London i jug Engleske (FOTO-VIDEO)

Svijet Video

Južnu Englesku i London pogodilo je u ponedjeljak navečer silovito nevrijeme praćeno snažnim pljuskovima koji su izazvali poplave.

Daily Mayi piše da se radilo o oluji ‘biblijskih razmjera’. U kratkom razdoblju, oko sat i pol, pala je velika količina kiše koja je izazvala kaos u prometu, zatvorene su neke postaje podzemne željeznice, a poplavljene su i brojne zgrade i poslovni prostori. Ne nekim mjestima automobili su zapeli u gotovo metar dubokoj vodi.

Tamošnji nacionalni meteorološki ured objavio je da su jaki grmljavinski pljuskovi uzrokovali poplave u velikim dijelovima Londona. Londonska vatrogasna služba priopćila je da je njezinih 999 kontrolnih časnika primilo preko 150 poziva zbog poplave u glavnom gradu.

Izdano je žuto upozorenje, što znači da bi kuće i tvrtke mogle biti poplavljene, uzrokujući štetu na nekim zgradama, moguća je brza ili duboka poplavna voda, može doći do kašnjenja ili otkazivanja vlakova i autobusa te se mogu očekivati nepovoljni uvjeti vožnje i nestanci struje.

/tportal.hr/