Sportista i humanitarac iz Srpca prepješačio oko 470 kilometara do Ostroga

Banja Luka Gradiška Zanimljivosti
Mladi sportista, humanitarac i ugledni omladinac Gojko Basurić iz Srpca po drugi put je prepješačio oko 470 kilometara do manastira Ostrog gdje se u subotu uveče poklonio Svetom Vasiliju.

Za ovaj podvig, kako kaže, bilo mu je potrebno nepunih četrnaest dana, a otežavajuća okolnost bila je velika vrućina koja je dostizala i 39 stepeni i zbog koje je morao da smanji teret opreme u korist vode.

Po vlastitoj želji na hodočašće je krenuo sam, bez većih dodatnih fizičkih priprema. Uzdao se u snagu i izdržljivost koju je sticao baveći se takmičenjem u karate sportu i rekreacijom.

“Nisam imao nikakvih neugodnosti, na putu sam nailazio na podršku i razumijevanje građana, a mnogi su mi nudili i pomoć. Uglavnom sam pješačio od ranih jutarnjih časova. Prelazio sam dionice od 30 do 40 kilometara dnevno, a odmarao sam se u gradovima – hotelima ili kod poznanika – sportista”, kaže Gojko.

On dodaje da obilaskom manastira Ostrog osjeća potpuno emocionalno i duhovno zadovoljstvo i nada se da će ubuduće još koji put prirediti ovo hodočašće.

/blportal/