Užičko kolo i srpske zastave u centru Zagreba! (VIDEO)

Kultura Region Video

Nesvakidašnja scena iz centra Zagreba, gdje Srbi igraju kolo, naišla je na mnoštvo pozitivnih komentara.

U Zagrebu, na trgu Bana Jelačića, tokom dana su veliku pažnju privukli momci i djevojke koji su igrali Užičko kolo odjeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama.

Kako prenose hrvatski mediji, radi se o manifestaciji “Međunarodna smotra folklora”, koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji kako igraju na centralnom dijelu trga, dok građani Zagreba znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.

Pogledajte snimak:

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u dijelu gdje stoje gostujuća KUD društva, piše da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo Izvorno udruženje “Mika Šestak” iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni predstavili srpsko kolo.

U komentarima ispod objave na Tviteru, uslijedili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: “Baš lijepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike” i “Hrabro”.

(MONDO)*