U Kukuljama kod Srpca održani šesti Ivanjdanski folklorni susreti

Društvo Kultura Muzika

U organizaciji KUD-a ,,Đerdan” iz Kukulja, održana je tradicionalna, šesta po redu, manifestacija ,,Ivanjdanski folklorni susreti” u kojoj su učešće, pored domaćina, uzeli i KUD “Brio-Rudar” Maslovare, KUD “Radost” Teslić, KUD “Rogolji” iz Rogolja, KUD “Dušan Stanković” Čečava i KUD “Ozren” Karanovac-Petrovo.

Program je počeo defileom folkoloraša kroz selo, a zatim su svi prisustvovali večernjoj molitvi u parohijskom hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Nakon toga je organizovan nastup kulturno-umjetničkih društava u novom društvenom domu.

Publika je imala šta da vidi i uživala je u novim koreografijama folkloraša, koji nakon godinu dana pauze, zbog pandemije virusa korona, nisu zaboravili da posjeduju izuzetan talenat, ali iznad svega veliku ljubav prema narodnim običajima i tradiciji.

Zadovoljstvo nastupom nije krila Ana Mastilović, zamjenik predsjednika i koreografa u KUD “Dušan Stanković” iz Čečave.

,,Ovo nam je drugi koncert nakon pandemije. Došlo nas je ukupno 50. Igrali smo ,,Vlaške igre Gornjeg Poreča” kao izvorna kola čečavskog kraja koja su veoma specifična. Nismo ovdje prvi put, imamo veoma dobru saradnju sa Đerdanom i svake godine se zadovoljni vratimo kući”, rekla je Ana.

Predsjednik KUD “Đerdan”, Radojica Vidović rekao je da je veoma zadovoljan što je u njihovom selu organizovan još jedan uspješan koncert.

“Drago mi je da su se svi gosti odazvali i da smo zajedno uživali. Imamo u planu da u narednih mjesec i po učestvujemo na tri nastupa kod naših prijatelja od kojih posebno izdvajam gostovanje u Loznici u Srbiji“, rekao je Vidović koji je nakon koncerta svim učesnicima uručio zahvalnice.

/mojasrpska.info/