VASILIJE PUCAR ODUŠEVIO PUBLIKU U GRADIŠCI (FOTO)

Gradiška Kultura Muzika

mmgradiska 08. jul. 2021.

Mala sala Kulturnog centra Gradiška bila je sinoć, zbog epidemioloških mjera, bukvalno mala da primi sve one koji su imali želju da na djelu vide mladog umjetnika za klavirom. Oni koji su imali tu sreću uživali su u virtuoznom izvođenju kompozicija Baha, Betovena i Lista.

Najveće aplauze Vasilije je pobrao poslije maestralnog izvođenja Listove Mađarske rapsodije i koncertne etide “La campanela, poslije kojeg je Vasilija publika pozvala na bis.

“Presrećan sam što sam u svom rodnom gradu održao svoj prvi solistički koncert. Prezadovoljan sam što je ovako veliki broj mojih sugrađana došao da me čuje. Veliko hvala kolektivu Kulturnog centra Gradiška na čelu sa direktorom Željkom Blagojevićem. Zahvalan sam Alfa studiju i gospodinu Zoranu Martinoviću iz Gradiške koji je dizajnirao i uradio kompletan reklamni materijal za ovaj koncert”, rekao je Vasilije za mmgradiska portal.


Poslije koncerta mnogobrojni sugrađani su htjeli da se fotografišu sa mladim virtuozom, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Vasilije Pucar rođen je 05.11.2003. godine. Niže muzičko obrazovanje započeo je 2012. godine. u klasi profesorice Stojanke Šarić u OMŠ “Branko Smiljanić” u Gradišci a završava 2016. godine.

Iste godine upisuje SMŠ “Davorin Jenko” u Beogradu u klasi profesorice Ane Kovačević. kod koje i završava svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Ove godine sa uspjehom polaže prijemni ispit na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu gdje će nastaviti svoje školovanje u klasi profesora Aleksandra Šandorova.
“Upisao sam Fakultet muzičke umjetnosti u Beogradu ali se nadam i usavršavanju u inostranstvu. Imam u planu održati koncerte u gradovima naše Republike Srpske”, kaže Vasilije za mmgradiska portal.

Na pitanje kad ćemo ponovo u Gradišci imati priliku uživati u briljantnom muziciranju mladog pijaniste, Vasilije za mmgradiska portal, kaže: “Za sada ne znam tačno. Moram se posvetiti studentskim obavezama, vježbanju novog programa. Mozda oko Nove godine i Božića. Još jednom veliko hvala svima”

Hvala i Vama maestro.

/mmgradiska/ foto: marko ćurić/