U Gradišci i Banjaluci Bubnjar legendarne grupe Azra Boris Lajner promoviše knjigu “SVE BIO JE RITAM”

Banja Luka Gradiška Književnost Kultura Muzika

Promocija knjige “Sve bio je ritam” nekadašnjeg bubnjara legendarne grupe “Azra”, Borisa Lajnera, biće održana u Banjaluci – u bašti K.S.E.T. paba, i Gradišci – na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja, 7. i 8. jula sa početkom u 20 sati.

Knjiga govori o “Azri” i Džoniju Štuliću, zajedničkom stvaranju i životu koji je trajao skoro 10 godina, ali donosi i do sada neispričane priče o drugim muzičkim velikanima kao što su Josipa Lisac, Darko Rundek…

Sve to napisano je autentičnim, duhovitim stilom, koji otkriva lice i naličje života najpopularnijih muzičara novog talasa, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Prema riječima autora, knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući “uz dlaku” Boris Lajner je knjigom “Sve bio je ritam” uzburkao muzičke i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželiće da pročitaju sve generacije koje su od polovine sedamdesetih do danas odrastale uz ritmove grupe “Azra”.

Boris Lajner je umjetničku karijeru započeo kao rok-bubnjar. U istoriju rokenrola ušao je kao bubnjar “Azre”, te angažmanom u nizu važnih muzičkih projekata poput “Naturalne mistike”, “Vještica”, “Šo!Mazgoona”, “Aerodroma”, “Haustora” i drugih. Nosilac je nezvanične titule najbržeg bubnjara bivše Jugoslavije. Zadnjih se godina uz muziku bavi i kiparstvom.

Promocije se organizuju u produkciji agencije Venturo i projekta Bradologija.

/srpskainfo/