Granični prelaz Kozarska Dubica od 7. jula ponovo otvoren za međunarodni saobraćaj

Društvo Republika Srpska

Nakon gotovo godinu i po dana u srijedu 7 .jula ponovo se za međunarodni putnički saobraćaj otvara granični prelaz Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić nakon današnje sjednice Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske održane u Kozarskoj Dubici.

Reljić je kazao da su Odluku o privremenom međunarodnom prometu putnika preko stalnog graničnog prelaza za pogranični promet Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica potpisali predsjednici bosanskohercegovačkog i hrvatskog izaslanstva u mješovitom povjerenstvu, Božo Zovko i Zoran Ničeno.

“Ova odluka je posebno bitna i za Kozarsku i za Hrvatsku Dubicu, ponovo će ljudi nesmetano prolaziti ovim prelazom, a smanjiće se i gužve na graničnom prelazu u Donjoj Gradini”, rekao je Reljić za RTV KD.

On je istakao da mu je drago što se nakon gotovo godinu i po dana ponovo otvara ovaj prelaz, a posebno se obradovao najavama iz jednog i drugog poslanstva da postoji realna mogućnost i da se radi na prekategorizaciji ovog prelaza u stalni međunarodni prelaz za putnički saobraćaj.

“To je ono što bi definitivno riješilo problem između Kozarske i Hrvatske Dubice”, zaključio je Reljić.

/nezavisne/