Viber ima nove opcije: Uljepšajte se, stavite masku ili filter…

Tehnologija Zanimljivosti

mmgradiska 01. jul. 2021.

Viber je dobio mnogo novih opcija među kojima se izdvaja AR Lenses sa Snapchat aplikacije!

Viber i Snapchat će se udružiti kako bi dostavili AR Lenses tehnologiju na popularnu aplikaciju za dopisivanje!

Ovo partnerstvo znači da će AR Lenses stići i na Viber, dok će korisnici te aplikacije moć da podijele svoje kreacije i na Snapchat.

Pored toga, Bitmoji avatari će biti dostupni i za Viber. Nove opcije će omogućiti korisnicima Viber aplikacije da koriste AR (proširena realnost) i u toku video poziva! Povodom toga, Viber će plasirati i 30 dodatnih filtera koji uključuju maske životinja, likova i mnogo drugih stvari. Iz te kompanije su istakli da im je cilj da ubace svakog mjeseca po 50 do 70 tih filtera, što znači da će ih do kraja 2021. godine biti najmanje 300.

Novosti u Viber appu:

  1. Instant Augmented Reality: Vizualni elementi koji prekrivaju i nadograđuju okolinu viđenu kroz kameru dovode moć AR-a na vaš smartphone
  2. Kreativni fileri: Provucite svoje fotografije kroz maštovite filtere i potaknite prijatelje na chat
  3. Ekspresivne maske: Birajte između mnoštva maski koje precizno prate pokrete vašeg lica
  4. Alati za uljepšavanje: Obradite i uljepšajte vaše fotografije realističnim dodacima ruža, rumenila i cijele palete boja kose
  5. Personalizirani Bitmoji: Umetnite personalizirane Bitmoji likove izravno na fotografiju ili video

Viber planira da ponudi i sponzorisane i brendirane filtere. Nova opcija trenutno je dostupna samo za iOS korisnike, dok je AR Lenses dostupan za Android i to samo preko beta verzije aplikacije. Ipak, iz te kompanije obećavaju da će nove opcije biti dostupne za sve Android korisnike do kraja avgusta i to na osnovnoj verziji.

Treba napomenuti da ni iOS korisnici u našem regionu ne mogu još uvijek da koriste nove opcije, već će i oni morati da sačekaju kraj avgusta kako bi iste postale dostupne kod nas. Vlasnici iOS uređaja u zemljama kao što su Austrija, Australija, Belgija, Kanada, Danska, Engleska, Finska, Francuska, Sjedinjene Američke Države i mnoge druge već imaju pristup novim opcijama.

/blportal/