EURO 2020: Portugalci ispadaju, Belgija na Italiju u četvrtfinalu, Česi iznenadili Holanđane

Sport

mmgradiska 28. jun. 2021.

Reprezentacija Belgije je u dramatičnom meču pobijedila u okviru osmine finala Evropskog prvenstva Portugal u Sevilji sa 1:0 (1:0). U Bukureštu je reprezentacija Češke napravila veliko iznenaženje poslije katastrofalne partija Holanđana koji su pretendovali za sam finiš turnira. Rezultat je bio 2:0 (0:0).

Evropa će poslije poraza Portugala dobiti novog šampiona, Torgan Azar je bio igrač odluke, koji je postigao odlučujući gol u 42. minutu, i na taj način eliminisao još uvijek aktuelnog šampiona Evrope.

U četvrtfinalu Belgija će imati još teži zadatak, igraće protiv Italije.

Prema prikazanom u prvoj fazi takmičenja, ali i timu koji imaju, Holanđani su ušli u ovaj meč kao veliki favoriti. Krenuli su u formaciji 3-5-2 sa Malenom i Depajem kao najisturenijim igračima, a Vajnaldumom iza njih. 

Međutim, tokom utakmice su u nekim momentima koristili svoju nadmoć u brzini u odnosu na štopere Češke Čelustku i Kalasa. U prvom dijelu igre bilo je uspavljujuće. Kapiten Holandije Žoržinjo Vajnaldum kao da je mislima bio na nekom drugom mjestu. Potpuno odsutan i neaktivan, a motor je ekipe…

To se, naravno, odrazilo, a po početku drugog poluvremena krenulo je sve nizbrdo po “lale”. Tada je Matijas de Liht zaradio direktan crveni karton, nakon što se spotakao, a potom želio da spriječi Patrika Šika da izađe sam pred Stekelemburga u padu udario loptu rukom. To je sudija Karasev okarekterisao kao namjerno igranje rukom i pokazao mu put ka svlačionici poslije gledanja VAR.

Za protivnika u borbi za polufinale imaće Dansku i nije nemoguće da ih vidimo u polufinalu Evropskog prvenstva.