Fijasko Đokićevih socijalista

Društvo Republika Srpska

Socijalistička partija Republike Srpske juče je na ostavu Ada u Banjaluci proslavila dvadesetosmu godišnjicu postojanja. Pozivnicu za obilježavanje vrijednog jubileja dobili su svi odbori partije u Republici Srpskoj , pozvano je cjelokupno stranačko rukovodstvo, te VIP zvanice iz Republike Srpske i BiH .

Da li zbog visoke temperature, petka ili drugih razloga , proslava je doživjela fijasko. Predsjednik socijalista , najavljivao je gala proslavu sa 1000. učesnika , međutim na samom događaju pojavilo se jedva nekoliko desetina pozvanih .

Zbog čega se desio bojkot , da li je Petar Đokić svjestan da više ne uživa povjerenje ni u vlastitoj bazi ostaje njemu za analizu .Događaju su prisustvovali Željka Cvijanović (SNSD), Nedeljko Čubrilović(Demos), Darko Banjac (NPS).Predsjednica Republike Srpske nakon samo desetak minuta napustila je događaj, svjesna da prisustvuje fijasku članice vladajuće koalicije .

Petar Đokić zna da SP trenutno ima blizu 200 funkcionera, solidan broj odbornika, članove Glavnog odbora, gradskih i opštinskih odbora i da su ga većina bojkotovali.

Samo nekoliko dana ranije, na istom mjestu održana je izbora skupština GO SPS. Fotografije sa tog događaja su impresivne u odnosu na današnji skup „starijih socijalista“

/gazeta.ba/*