U regionu gorivo najjeftinije u BiH, a najskuplje u Hrvatskoj: Koliko ko mora da radi da bi zaradio za “tank” goriva

BiH Region

mmgradiska 25. jun. 2021.

U vrijeme kada se mnogi spremaju za putovanje i godišnji odmor, cijene goriva u regionu mogu biti presudne za odluku gdje napuniti rezervoar, odnosno kojim putem krenuti do mora.

Najjeftinije gorivo u regionu se toči u Bosni i Hercegovini, gde litar benzina košta 1,02 evra, a dizela 0,97 evra. Dizel u Sjevernoj Makedoniji košta 0,99 evra, a bezolovni benzin je nešto skuplji i košta 1,11 evra.

Benzin u Srbiji trenutno se može kupiti za 1,31 evra po litru, a dizel za 1,34 evra po litri.

U Hrvatskoj je gorivo u blagom rastu, pa se litar benzina popeo na 1,40 evra, a dizela na 1,36 evra, dok u Sloveniji benzin košta 1,19 evra, a dizel 1,24.

Benzin u Crnoj Gori košta 1,31 evra po litru, dok je dizel 1,16 evra.

Koliko ko treba da radi za tank goriva

Iako posljednjih mjeseci cijena goriva raste i na globalnom i na regionalnom tržištu, računica pokazuje da po zemljama postoji velika razlika kada govorimo o odnosu zarada i novca koji je potrebno izdvojiti za “tankovanje” rezervoara.

Gorivo u Hrvatskoj je najskuplje među zemljama bivše Jugoslavije, pa je za tankovanje “do vrha” u ovoj zemlji potrebno 70 evra. Ipak, sa prosječnom platom od oko 950 evra, odnosno satnicom od 5,4 evra, hrvatski vozači mogu da napune svoje automobile za nepunih 13 sati rada, odnosno malo više od jednog i po radnog dana.

Za 50 litara benzina, koliki je prosječan kapacitet rezervoara u automobilima, građani Srbije moraju da plate 65,6 evra, a oni koji voze “dizelaše” nešto više od 67 evra. Sa prosječnom platom od 555 evra i osmočasovnim radnim vremenom, oni zarađuju 3,1 evra na sat, a to znači da im je za pun rezervoar potreban 21 sat rada, odnosno nešto više od dva i po radna dana. Ako troše dizel, trebaće im i pola sata više.

Slično vrijeme na poslu moraju da provedu i građani Crne Gore i Sjeverne Makedonije, ako žele da napune svoje rezervoare. Pošto je prosječna plata u Crnoj Gori 529 evra, a za 50 litara benzina potrebno je 65,5 evra, to znači da Crnogorci treba da rade skoro 22 sata. Makedonci imaju platu od 458 evra, pa za pun rezervoar koji ih košta 55,5 evra na poslu provode malo više od 21 sata.

Nešto kraće moraju da rade vozači u Bosni i Hercegovini s obzirom da je prosječna plata niža nego u Srbiji – 504 evra, ali je i benzin jeftiniji, pa je za pun rezervoar potrebno oko 51 evro. To znači da za 50 litara goriva vozači u Bosni i Hercegovini moraju da rade nešto manje od 18 sati.

U ovoj računici najbolje su prošli građani Slovenije koji imaju najveće prosječne plate – oko 1.290 evra, pa za pun rezervoar koji ih košta 59,85 evra moraju na poslu da provedu oko 8,2 sata, dakle jedan radni dan i još 12 minuta.

U znatno boljoj poziciji su vozači u Njemačkoj u kojoj je prosječna cijena goriva 1,42 evra, a prosječna plata nešto više od 2.000 evra. Matematika je jasna – za pun rezervoar moraju da izdvoje 75 evra, a to znači da bi trebalo da rade samo 6 sati.