TRIO “VOLANTE”: Koncert Trio gitara u Kulturnom centru Gradiška

Gradiška Kultura Muzika

mmgradiska 25. jun. 2021.

Koncert kamerne muzike u JU Kulturni centar Gradiška, utorak 29.6.2021. godine sa početkom u 20:00 časova – Mala (Crvena) sala Kulturnog centra. Ulaz slobodan!

Gitarski trio čine: Violeta Lučić, Sunčica Trkulja Šušnjar i Nataša Jokić

Violeta Lučić je završila osnovne i specijalističke akademske studije gitare na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof . Vere Ogrizović.U toku školovanja se usavršavala na majstorskim kursevima kod renomiranih profesora: D. Bogdanovića, V. Ivanovića, A. Dezideria. 2002 i 2003. godine je učestvovala na I i II Balkan artu održanom u Italiji (Rim, Milano, Torino) gdje je izvela solističke koncerte, a iduće godine nastupila u kamernom duu (gitara-flauta).

Sunčica Trkulja Šušnjar je diplomirala 2011. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u klasi mr Krajišnik Zorana i mr Tošić Srđana. U Muzičkoj školi „Savo Balaban“ u Prijedoru zaposlena je kao profesor gitare od 2009. godine. Potpredsjednik je Asocijacije gitarista „102 žice“ i jedan od organizatora festvala Ubuntu gitarfesta. Polaznik je mnogih festivala gitare u regionu na kojima se usavršavala na majstorskim kursevima kod vodećih svjetskih gitarista kao što su: Anjelo Deziderio, Paolo Pegoraro, Sante Tursi, Pavel Štajdl, Hubert Kepel, Rikardo Galjen, Marsin Dilja, Roberto Ausel, Alvaro Pieri, Gaele Solal, Zoran Dukić, Petrit Čeku i drugi. Aktivno nastupa u duetu „La Luz“ i triju „Volante“ sa Natašom Jokić i Violetom Lučić.

Nataša Jokić je pohađala studije gitare na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, gdje je diplomirala 2006. godine u klasi Zorana Krajišnika. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Rafaela Andie, Jakoba Lynberga, Pavela Štajdla, Larsa Triera, Ann Wallstrom, Davida Pavlovitsa i drugih. Master studije upisala je 2008. godine na Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Štokholmu, gdje i završava pomenute studije 2010. godine u klasi profesora Pitera Berlind Karlsona. U toku školovanja osvojila je brojne prve nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima učenika i studenata muzike. Sa trijom „Volante“ održala je niz koncerata u okviru projekta decentralizacije kulture.