Gradiška: Proces vakcinacije u JZU Dom Zdravlja(foto)

Gradiška

Od početka procesa vakcinacije tačnije od 11.03.2021 do danas, ukupno je vakcinisano 5506 građana a revakcinisano 2550. Građani su na raspolaganju imali više vrsta vakcina i to Sputnjik V, Sinofarm, Sinovac, Fajzer i Astra Zeneku.

U toku je vakcinacija građana iznad 65 godina i pacijenata sa hroničnim oboljenjima, koji se i dalje mogu prijaviti svojim timovima porodične medicine kao i na broj telefona 066/589-220.

Kada završimo vakcinaciju ovih kategorija, kreće se sa vakcinacijom građana koji su zaposleni u institucijama od javnog značaja. Ovih dana je sam proces vakcinacije ubrzan jer su nam na raspolaganju veće količine vakcina. Do sada nismo imali prijavljenih ozbiljnih neželjenih reakcija na bilo koju vrstu vakcine. Želim da naglasim da smo osim formiranja vakcionalnog punkta u Kulturnom Centru od samog početka formirali i mobilni tim koji je vakcinisao nepokretne i slabo pokretne pacijente u formi kućnih posjeta. Ono što nam daje dodatnu snagu da izdržimo u borbi sa pandemijom i svim otežavajućim radnim i životnim uslovima je zadovoljstvo naših pacijenata koji to nesebično ističu kroz knjigu utisaka, koju smo dužni imati kao certifikovana ustanova.

Pored svih mjera koje se preporučuju u borbi protiv širenja virusa, vakcinacija je jedini pravi način da se izborimo i pozivamo naše građane da se i dalje prijavljuju.

/dzgradiska/*