Konobari poštenjačine: Vratili vlasnici novčanik sa novcem i dokumentima

Društvo Gradiška Zanimljivosti

Konobari u Kafe grilu „Pauza“ u Tržnom centru „AS“ u Gradišci Bojan Kunovac i Slobodan Horvat, ostaće dugo u lijepom sjećanju sugrađanke Alme Gerzić.

Nakon što su u nedjelju na parkingu ispred lokala pronašli novčanik sa dokumentima i novcem, Kunovac i Horvat su odlučili da pronađu njegovog vlasnika.

Imali su pune ruke posla, pa je novčanik došao na red tek nakon predaje smjene, u 13 časova i 30 minuta.

„Vidjeli smo da u novčaniku ima više od 500 KM i određena suma novca u stranoj valuti. Izvadili smo dokument, nešto kao ličnu kartu , izdat u Evropskoj uniji, ali bez fotografije. Nazvao sam svog školskog druga, koji se preziva Gerzić. Prvi pokušaj nam nije uspio, jer je gospođa Alma Gerzić imala imenjakinju, koja je bila dosta mlađa. Tragali smo i dalje i moje kolege iz druge smjene su ipak Almi predali novčanik poslije 17 časova“, rekao je Bojan Kunovac.

Doznali smo da Alma Gezić živi u Danskoj, da je znala da je izgubila novčanik, ali nije znala lokaciju, jer se u nedjelju kretala na više mjesta po gradu.

“Gospođa Gerzić je novčanik tražila bezuspješno nekoliko časova. Veoma ju je obradovao naš poziv. Iznenađena je pozitivno i počastila nas je. Hvala joj, pozivamo je da uvijek dođe u naš kafić, jer uvjerila se da se radi o poštenom osoblju“, rekao je kroz smijeh Bojan Kunovac.

Priznao je da pronalazak i vraćanje novčanika nije samo obradovalo gospođu Almu Gerzić, već i njih, malobrojni kolektiv Kafe grila „Pauza“, koji je omiljeno mjesto za odmor i Gradiščanaca i putnika prolaznika.

/moja srpska/