Potpisani novi ugovori o izgradnji saobraćajnica u devet mjesnih zajednica na području grada Gradiška

Gradiška Mjesne zajednice

mmgradiska 19. jun. 2021.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je danas ugovore o izvođenju radova na asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Gradiške i saobraćajnice sa dijelom pješačke staze i oborinske kanalizacije u Ulici Petra Pecije sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ i „Kozaraputevi“ iz Banjaluke.

Adžić je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

Sa predstavnicima „Kozaraputeva“ danas smo potpisali ugovor o nastavku dovršetka izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000KM.

Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama.

Sa predstavnicima preduzeća “Hidro-kop” potpisali smo o sedam kilometara asfaltiranih puteva u devet mjesnih zajednica – rekao je Adžić.

Kada  je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške gradonačelnik Adžić je rekao da je upućen apel Putevima Republike Srpske da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem.

On je dodao da prema informacijama iz Puteva Srpske postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji (Petnaestog) do Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

„U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg „Banjalučkog mosta“, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli“, rekao je gradonačelnik.