Dajana Ros poslije dvije decenije izdaje album(video)

Kultura Muzika Video

Dajana Ros vraća se muzici novim albumom prvi put nakon 22 godine.

Iako je 2006. godine Ros objavila kolekciju obrada, pjevačica nije objavila originalni materijal preko dvije decenije.

Napisan tokom lokdauna, album “Thank You” je napravljen u saradnji sa savremenim pop producentima, uključujući Džeka Antonofa, koji je poznat po svom radu sa Tejlor Svift, Lanom Del Rej i Lord.

“Ovu kolekciju pjesama vam poklanjam sa ljubavlju. Vječno sam zahvalna što sam imala priliku da snimim ovako sjajnu muziku, koju posvećujem svim slušaocima. Dok slušate moj glas, čućete i moje srce”, izjavila je Ros.

Album šalje “snažnu, inkluzivnu muzičku poruku ljubavi i zajedništva”, navodi se u saopštenju.

Ros je zajedno sa saradnicima napisala 13 pjesama za album “Thank You”, koji će izdati na jesen, a prva pjesma je objavljena u četvrtak, 17. juna.

Ovo je njen 25. album od 2006. kada je izdala “I Love You”, zbirka obrada klasičnih ljubavnih pjesama. Posljednji album sa originalnim materijalom koji je Ros snimila, objavljen je 1999. godine.

Kao solo pjevačica i članica grupe “Supremes”, Ros je prodala više od 100 miliona ploča širom svijeta, a 1993. godine ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspješnija muzičarka svih vremena.

Ros je trebalo da nastupi na “Glastonbury” festivalu prošle godine u nedjeljnom popodnevnom terminu za “legende”, ali je festivala otkazan zbog kovida 19. Ipak, turneju započinje u Velikoj Britaniji u junu 2022.

/nezavisne.com/*