Bura na društvenim mrežama “Čime je Luna zaslužila da joj PUBLIKA KUPUJE STAN, toliko gladne i bolesne djece ima”

Zabava

Život javne ličnosti, pored svih privilegija, nosi i obaveze. Jedna, a vjerovatno i najveća od njih jeste društvena odgovornost – javne ličnosti su te koje treba da podignu glas u ime ugroženih grupa koje to same ne mogu.

Javne ličnosti su te koje doniraju nama, “običnim” ljudima, nezamislive sume novca za humanitarne ciljeve. Javne ličnosti su te koje stoje na raspolaganju publici.

Kada bi Alisa upala u rupu i umjesto u Zemlji čuda završila u Srbiji, teško da bi primijetila neku posebno značajnu razliku. Možda nemamo bijele zečeve koji govore, ali da smo postavljeni napačke, jesmo. Kako biste inače objasnili činjenicu da smo se okupili i riješili da Lunu Đogani počastimo stanom?, piše Žena Blic.

Nije to prva stvar kojom su fanovi častili Lunu i Marka. Dobili su brojna putovanja i druge vidove “pomoći”. Fanovi su, navodno, otvorili račun na kojem su skupili čak 25.000 evra za njihovu bebu, koja je juče došla na svijet.

 Mnogo je nas koji obožavamo Lunu još od “Zadruge 1”. I dalje smo uz nju, a sada i uz Marka, gledamo ih kao svoju djecu. Želim da ih obradujem kad dobiju bebu, pa sam pokrenula akciju sakupljanja novca u svim fan grupama na Instagramu, kojih ima mnogo. Živim u Beču i otvorila sam račun da svako može da uplati koliko želi, a najviše se javljaju žene iz dijaspore. Do sada smo sakupili 25.000 evra, ali biće i više – rekla je jedna gospođa iz Beča, koja je insistirala na anonimnosti, a samo ona je, kako se priča, dala 2.500 evra, kako piše Srbija Danas.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT
OTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Međutim, broji su burno regaovali na ovu inicijativu.

– Sramota, toliko gladne i bolesne djece ima, a oni skupljaju za Lunu – najčešći su komentari na ovu vijest.

Međutim, činjenica je da svako može i treba da raspolaže svojim novcem kako hoće, pa makar to bilo i tako što će odvajati za Lunin stan.

Ono što jeste realan problem u ovoj priči jeste pitanje šta su to Luna i Marko uradili za javnost pa imamo potrebu da im se nekako odužimo? Šta smo tačno čuli i vidjeli od njih pa su nas toliko osvojili? Kako je Luna tačno vratila zajednici koja je toliko voli? Da li je pokrenula neku humanitarnu akciju, da li je progovorila o nekoj ugroženoj grupi?, piše Žena Blic.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Da je uradila bilo šta od toga, bilo bi sasvim opravdano da njena publika poželi da joj se na neki način oduži. Da li bi bilo u redu da Luna taj poklon primi čak i pod tim uslovima? Ne baš, budući da kada zađete na njen Instagram profil, vidjećete da joj je svaka druga objava reklama.

Jedino što je Luna uradila jeste da je zabavila publiku – što svojom ulogom ljubavnice, što histeričnim ispadima i svađama sa svima redom, što glumljenjem žrtve.

Imam i ja komšinicu, kao što sam sigurna da je ima većina vas, koja je vječito u problemima do guše, stalno pred bankrotom, razvodom i beskućništvom iz koga se uvijek magično izvuče jer tih problema i nema, odnosno, preuveličava ih. Kad se posvađa sa porodicom, ori se zgrada, a ona bijesno juri po komšiluku, moli za pozajmice, prijeti da će da ode od kuće i nikom se ne javi, insistira da se uključimo u rješavanje njenih problema. Nekada zabavi komšiluk, nekad nam digne pritisak. Ipak, nikome od nas nije palo na pamet da joj organizujemo kupovinu stana za te slučajeve kada prijeti iseljenjem. Zašto? Zato što joj je publika manja? Njeni spektakli su zanimljiviji, garantujem. Hoćete da čujete njen komentar na ovu vijest?

„I ja volim do daske, mrzim do histerije, arlaučem kad me nešto boli i imam histerične slomove, a od toga nisam dobila ni garažu.“

Šta je onda vaša pretpostavka? Čime je Luna tačno zaslužila da joj se kupi stan?

/srpskainfo.com/*