U GRADIŠCI POČELA PREVENTIVNA KAMPANJA “LAKO JE BRZINU SMANJITI”

Gradiška

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška učestvovali su u realizaciji preventivne kampanje ,,Lako je brzinu smanjiti“ koja je počela u Gradišci, a sprovodi je Auto – moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.


Osnovni cilj preventivne kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, kroz smanjenje broja prekršaja počinjenih usljed nepoštovanja propisane brzine kretanja vozila.

Na platou ispred Kulturnog centra Gradiška bili su izloženi simulatori Auto – moto saveza Republike Srpske i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, policijski uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila – radar, presretač i službeni motocikl, kao i saobraćajni poligon na kojem su se djeca predškolskog uzrasta mogla upoznati sa osnovnim pravilima bezbjednosti saobraćaja.


Takođe, u ulici Vidovdanska, policijski službenici vršili su mjerenje brzine kretanja vozila stacionarnim radarskim sistemom, nakon čega su najmlađi učesnici u saobraćaju vozačima dijelili promotivni materijal sa porukama kampanje.

/mup.vladars.net/