NOVAK ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION ROLAN GAROSA!

Sport

Bravo, Noleee!!!

Kakav meč! Kakav preokret! To može samo Novak!Đoković osvaja Rolan Garos po drugi put u karijeri, 19. grend slem titula!

Po setovima je bilo 6:7 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Bio je to meč u kojem smo vidjeli dva različita lica Novaka Đokovića, koji je očigledno u finale ušao iscrpljen poslije mitske borbe sa Nadalom u finalu.

Igra je Cicipas kaoutransu prva dva seta, pogađao linije, služio ga je i servis. Ipak prvi set trebaoje otići na stranu Novaka, jer imaoje vodstvo 6:5, i servirao je, potom je u tajbrejku od 0:4, stigao do set lopte, ali Grk se svaki put fenomenalno izvukao i usmjerio vodu na svoj mlin.

Drugi set je bio refleksija prvoga, kojeg je morao osvojiti, i Cicipas za nevjericu svih veoma lako dolazi do 2:0 u setovima.

Ali, da li je i neko mogao pomisliti da se Novak neće vratiti. Krenuo je dobro poznati ples po pariskoj šljaci, i mic po mic, rezultat na semaforu je izgledao sve manje strašan.

I tako do konačne pobjede.

Na ovaj način Đoković je stigao do svog 19. Gren slem turnira, i drugog u Parizu. Postao je prvi teniser na svijetu koji ima najmanje po dva osvojena Gren slem turnira (Pariz, London, Njujork i Melburn), a u velikoj trci za najboljim svih vremena došaoje samo jednu titulu od velikih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji imaju po 20 najvećih titula.

Već na Vimbldonu za 15 dana Novak će krenuti po izjednačenje, iako i ovo što je do sada napravio svrstava ga ured najvećih, ako ne i najvećeg svih vremena.  

/rtrs.tv/*