Izgubila novčanik kad je bila djevojka: Vraćen joj 46 godina kasnije

Zanimljivosti
Kolin Dajstin iz Kalifornije je 1975. godine u kinu izgubila novčanik, a vraćen joj je 46 godina kasnije.

U novčaniku su bile porodične fotografije i ček na iznos od 200 dolara. Izgubila ga je, odnosno ispao joj je iz torbice kada je bila u ranim dvadesetim godinama.

Prema riječima Dajstin, nakon što je shvatila da ga je izgubila, dan poslije je kontaktirala kino iz kojeg joj je rečeno da novčanik nisu pronašli, ali, vraćen joj je 46 godina poslije kada ga je pronašao radnik kina Tom Stivens.

U njemu nije bilo novca u gotovini, ali je bila karta za koncert rok benda Grejtful Ded iz 1973., fotografije i vozačka dozvola koja je istekla 1976. godine.

Stivens je na Fejsbuku objavio da je novčanik pronašao nadajući se da će pronaći i Dajstin.

“Da li iko poznaje Kolin Dajstin? Tokom čišćenja kina smo pronašli njen novčanik. U njemu je bilo mnogo fotografija. S obzirom na to da su iz tog perioda (op. a. 70-ih godina), izgledaju veoma kul. Pa ako znate Kolin, javite nam se”, napisao je Stivens.

Samo nekoliko sati poslije, Dajstin se javila kazavši da je novčanik njen. Istakla je da je trenutak kada joj je novčanik vraćen bio vrlo emotivan jer je to za nju značio povratak u prošlost. Navela je da je to za nju bila jedna vrsta “vremenske kapsule”, prenosi Fox News.

/bl-portal.com/*