Oboren svjetski rekord: RODILA DESETORKE, ni doktori nisu znali koliko nosi djece

Svijet Zanimljivosti

Južnoafrikanka Gosijame Tamara Sitole tvrdi da je rodila desetorke, što je svjetski rekod, ako ljekari potvrde da je ovo istina.

 37-godišnjakinja, koja već ima 6-godišnje blizance, navodno je rodila sedam dječaka i tri djevojčice carskim rezom u bolnici u Pretoriji u ponedjeljak uveče.

Njen suprug Tebogo Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao je novinarima da je “srećan i emotivan” zbog novonastale situacije, prenosi Dejli mejl.

Gosijame je istakla da je riječ o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvijek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u materice kako bi se povećale šanse da pacijentkinja zatrudni.

Ovakve vijesti stižu samo mesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija rodila devetoro dece u bolnici u Maroku, ali je ona zatrudila vještačkom oplodnjom.

Vijesti su objavljene u lokalnim novinama “Pretoria News”, a svi svjetski mediji su preneli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspio da stupi u kontakt sa ljekarom ili porodilištem.

– Imamo sedam dječaka i tri djevojčice. Bila je trudna sedam mjeseci i sedam dana. Srećan sam i pun emocija. Ne mogu puno da pričam – rekao je suprug ove žene za tamošnje medijie.

Sitole, inače vlasnica prodavnice, prije porođaja rekla je da su joj doktori prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dvije bebe. Ona je imala komplikovanu trudnoću – mučili su je bolovi u nozi i česte jutarnje mučnine.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Inače, trenutni svjetski rekord drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke – šest dječaka i dvije devojčice. Ova trudnoća je bila rezultat vještačke oplodnje, a bebe su se rodile devet nedjelja prije termina. Sve su preživjele, Nadija je dobila nadimak “oktomama”, a nedavno su njena dječica proslavila 12. rođendan! – prenosi Žena Blic.