Mlađe pionirke KK “LIDER” iz Gradiške osvojile srebro na republičkom prvenstvu

Gradiška Sport

mmgradiska 08. jun. 2021.

Na finalnom turniru i u konačnom plasmanu prvenstva Republike Srpske, naše najmlađe košarkašice su osvojile drugo mjesto i u Gradišku donijele srebro.

Ovoj završnici prethodile su utakmice unutar različitih područnih odbora.

Djevojčice KK “LIDER” iz Gradiške su prošle grupnu fazu kao prve na tabeli i na finalnom turniru regije koje je održano u Banjaluci u dvorani ” Obilićevo” izgubile su od ekipe KK “Feniks-Igokea”.

Osvajanjem drugog mjesta u finalu regije, plasirale su se na završnicu Republičkog prvenstva za mlađe pionirke.

Na završnici Republičkog prvenstva koje je održano 06.06.2021. godine u Banjaluci u dvorani ” Obilićevo, pored ekipa KK ” Feniks-Igokea i KK Lider, još su učestvovale ekipe ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja i ekipa KK “WBS” iz Teslića

U finalu završnog turnira djevojčice iz Gradiške su se ponovo borile protiv ekipe KK “Feniks-Igokea, od kojih su izgubile.

Ekipa KK “WBS” iz Teslića je osvojila treće mjesto.

Treba napomenuti da su djevojčice iz Gradiške najmlađe na prvenstvu, a isto tako i najmanje, te je ovo ekipa koja će i iduće godine igrati u istoj kategoriji, bez samo tri djevojčice koje su u izlaznom godištu i nastupat će za selekciju pionirki.

Ivana Subotić i Emilia Jovičić, dvije igračice KK “Lider” iz Gradiške, bile su i dugi strijelci turnira sa postignutih 43 poena u tom danu.

U sedam dana naše djevojčice su odigrale 6 utakmica i u Gradišku donijele dva srebra.