Komšije otkrile sve o Seki Sablić “Zaboravi gdje se parkirala – pa ispituje ljude”

Zabava

Glumica Jelisaveta – Seka Sablić decenijama publici vraća osmijeh na lice, a kako susedi otkrivaju, i u njihov kraj donosi radost. Ispričali su nam da je veoma neposredna i uvijek spremna za šalu, kao i da se nikada nije ponašala kao zvijezda.

Gotovo svakodnevno vuče kolica sa pijace, voli da ode na Kalenić da pazari, tu je često i sretnem. Mnogi se iznenade kada je ugledaju da bira voće i povrće i popriča sa ljudima čija je stalna mušterija. Nekako je narodna i zabavna, donosi radost ljudima. Spremna je za šalu i uvijek umije da izmami osmijeh – priča stariji komšija slavne glumice, prenosi Blic.

Stanarka zgrade u kojoj Seka ima stan otkriva i da je kraljica komedije jedno vrijeme bila predsjednica kućnog sveta i da se borila za svačija prava.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

 Seka je puna razumijevanja i saosećanja, svi u komšiluku je volimo. Uvijek je raspoložena za razgovor i šalu, spremna je svima da pomogne. Jedno vrijeme je bila i predsjednica stanara u zgradi, ali je zbog brojnih obaveza morala da nausti tu poziciju. Nije imala dovoljno slobodnog vremena da bi se povetila, ali ipak, uvijek je tu da se bori za dobrobit stanara u zgradi, ali i komšija. Nije od onih koji će okrenuti glavu na nepravdu i zanemariti ako se nekome nešto loše dešava. Srčana je i zaista dobar čovjek – kaže ona i dodaje:

 Ovde ćete o njoj čuti samo riječi hvale. Nisam imala loša iskustva, nikada neki nesporazum. A eto, godinama smo komšinice. Istini za volju, ne kafenišemo zajedno, ali se često sretnemo na ulici, nekad i razmijenimo neku riječ. Ni sa kim u komšiluku ne razgovara o svojim ulogama da ih ne guši svojim obavezama i zadacima, ali neke za koje zna da vole pozorište pozivala je na premijere i poklanjala im ulaznice za predstave.

Mladić kojeg smo zatekli u ulici u kojoj Seka stanuje kroz osmijeh je ispričao i anegdotu.

– Ona je godinama ostala prava dama. Na ulici je uvijek vidim dotjeranu, fino odjevenu. Brzo hoda, žuri, par puta sam joj se od srca nasmijao kad zaboravi gdje se parkirala pa ispituje ljude. Čak ni tada ne umije da bude drčna i ljuta, sve to deluje onako komično! Djeluje da zna puno ljudi, često joj se jave u prolazu, ali prepoznaju na ulici, pa je zaustave da je nešto pitaju ili da se slikaju sa njom. Nije uobražena, uvijek stane sa svima, ne ponaša se kao zvijezda – zaključio je on.

/srpskainfo.com/*