Nevrijeme pogodilo Zagreb, požeški kraj je poplavljen, a na Cresu se uzdigao oblak peludi(video-foto)

Region Video

Zagreb je zahvatila jeka kiša s povremenom grmljavinom, a Cres je zahvatio neverin uz pripadajući jak vjetar koji je uzdigao oblak peludi iznad grada.

Kao što je i najavljeno, u nedjelju poslijepodne sjeverozapad Hrvatske zahvatilo je nevrijeme s kišom i grmljavinom. Zagreb je zahvatila jaka kiša s povremenom grmljavinom, a Cres je zahvatio neverin uz pripadajući jak vjetar koji je uzdigao oblak peludi iznad grada. Riječ je o peludi masline koja je u punoj cvatnji, javlja Istramet koji šalje upozorenje alergičarima. Lokalno je zabilježen i jak vjetar. Iako količine nisu bile preobilne, a krajnji jug Istre kiša je zaobišla, oko Valture došlo je do razvoja jačih pljuskova praćenih grmljavinom, donosi Istramet.  Također, Požega, Vidovci, Drškovci, Vranduk i druga okolna sela poplavljena su u nedjelju nakon što je pala veća količina kiše.

Dijelovi Požege su pod vodom, a isti prizori dočekali su i stanovnike u Vidovcima kroz koje je bujica blata i vode nosila kante, granje, smeće, a nevrijeme je u dvorištima ostavilo velike količine vode i mulja, piše Požega.eu.

Pojedinim cestama u Vidovcima jedva se prolazi zbog mulja i vode, a mnoge je mještane ovo podsjetilo na snažno nevrijeme iz 2014. godine.

Vatrogasci su pune ruke posla imali i u Vranduku, gdje su se, kako piše Požega.eu, vlasti hvalile izgradnjom mostova, no kanali očito nisu mogli progutati svu tu vodu.

Podsjetimo, meteorolog Izidor Pelajić iz DHMZ-a za HRT je za nedjelju prognozirao pljuskove s grmljavinom u Slavoniji, Baranji i Srijemu, lokalno mogu biti i izraženiji, praćeni prolazno pojačanim vjetrom koji će inače biti slab. Jutarnja temperatura od 14 do 16 °C, a povremenoj kiši unatoč najviša oko 25 °C. Osjetno svježije nego u subotu, od 22 do 25 °C, bit će u središnjoj Hrvatskoj gdje će pljuskova biti najviše, često izraženih i praćenih grmljavinom, a naoblaka promjenjiva. Prolazno će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

/vecernji.hr/*