NAPRAVLJENA NAJVEĆA SVJETSKA FUDBALSKA LOPTA! Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica, Lego pripremio IZNENAĐENJE za fanove

Sport Zanimljivosti

Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica grupne faze na Evropskom prvenstvu, čuvena firma Lego priprema veliko iznenađenje od kockica za sve fanove.

kurir televizija
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Džinovska lego lopta – san svakog ljubitelja fudbala i lego kockica. U poznatoj danskoj kompaniji, svi počev od spremačica, dizajnera, kuhinjskog osoblja i izvršnog direktora dali su svoj doprinos kako bi složili ogromnu lego loptu. Uzbuđeni pred sam početak Evropskog prvenstva kažu da su oduševljeni rezultatom.

Ako uzmete dvije glavne strasti poput nogometa i Lego kockica i kombinirate to, učinite nešto nevjerovatno. Ovo je najveća nogometna lopta na svijetu ikad napravljena. Uložili smo puno truda i jedva čekam da ga predstavim na prvenstvu – rekao je Jesper Willstrup, vlasnik kompanije Lego.

kurir televizija

A da bi sagradili džinovsku loptu, pred njima je bio veliki izazov. Radili su 150 sati i upotrebili preko 173.000 klasičnih Lego kockica kako bi sklopili ovu figuru. Lopta je teška 2,5 tone i visoka preko 4 metra.

kurir televizija

Do finala Evropskog prvenstva, 11. jula, svi fanovi će moći da dođu na Lego trg i slobodno se uslikaju pored lopte.

/Kurir.rs/M.L./*