MLADA UMRLA OD SRČANOG UDARA U SRED VJENČANJA, A SVATOVI REKLI: Ne prekidajte vjenčanje, dovedite njenu sestru! (video)

Svijet Video

Krajnje bizaran događaj stiže iz  Indije: mlada se srušila na sred vjenčanja, umrla od srčanog udara na mjestu, a mladoženja potom oženio njenu rođenu sestru

Mlada Surbih doživjela je srčani udar i umrla usred vlastitog vjenčanja u gradu Etava u Indiji. Odmah je pozvan liječnik iz lokalnog sela koji je, kad je stigao, mogao samo proglasiti smrt.

No, umjesto da se svatovi rastanu, obitelj je odlučila nastaviti vjenčanje, tako da će mladoženja u Niš dovesti novu mladenku – sestru pokojne nevjeste.

I dok je Surbihino beživotno tijelo ležalo u sobi pored, svečanost je nastavljena. Jedan od Surbihinih ujaka, Ajab Singh, rekao je Dejli mejl da je to sve za porodicu bilo teško iskustvo.

Nevjestin brat je rekao da su nakon smrti Surbihe obe porodice sjele i razgovarale o tome šta činiti dalje. Mladoženja nije htio da se kući vrati bez mlade, a mladina porodica se već istrošila za svadbu. Neko je predložio da se Surbihina mlađa sestra, Niša uda za mladoženju, pa su svi tu ideju i prihvatili.

Surbihin ujak je rekao: “To je bila veoma teška situacija za porodicu. Dok je jedna ćerka ležala mrtva u sobi pored, druga se udavala. Nikad do tada nismo bili suočeni sa tako pomiješanim emocijama. Miješale su se tuga i sreća.

/kurir.rs/*