Užasna nesreća zbog TikTok videa, 13-godišnja Amerikanka Destini Crane teško ozlijeđena

Svijet

Ne kopirajte! Destini Crane teško ozlijeđena tokom snimanja TikTok videa

Kakav horor scenarij! 13-godišnja Amerikanka Destini Craneteško ozlijeđena tokom snimanja TikTok videa . Sada je teško ozlijeđena opekotinama trećeg stepena na odjelu intenzivne njege i više ne može micati desnom rukom. Destinina majka i sestra sada žele upozoriti druge porodice.

“Destini je gorjela”

Nesreća se dogodila 13. maja: Destini je željela visokootpornim alkoholom naslikati sliku na ogledalu u kupaonici Dizalica i zapaliti je – kao što je vidjela na TikTok-u. Međutim, alkohol je eksplodirao u slabo prozračenoj kupaonici. U intervjuu za američku televizijsku stanicu “ABC News”, majka Kimberly opisuje dramatične scene: “Bila sam u dnevnoj sobi i razgovarala sa majkom kad je iznenada viknula moje ime.” Kad je otrčala u kupatilo, ugledala je nezamisliv prizor: “Sve je gorjelo. Destini je gorjela.” Majka pronalazi mobitel svoje kćeri na podu – otvoren pomoću aplikacije TikTok i u režimu snimanja.

Destini Crane (13) iz Portlanda (SAD) teško je povrijeđena dok je pokušavala imitirati TikTok video.
Destini Crane (13) iz Portlanda (SAD) teško je povrijeđena dok je pokušavala imitirati TikTok video. © Gofundme

Majka odmah pokušava pomoći svom djetetu, ali 13-godišnjakinja je već zadobila teške opekline po cijelom gornjem dijelu tijela. S kolima hitne pomoći dolazi na odjel intenzivne njege, gdje i danas leži. Da bi upozorila druge porodice na takve nesreće, porodica izlazi u javnost i prikazuje slike Destini u bolesničkoj postelji. Destinina sestra obavještava o svom stanju na Facebooku i platformi za donacije Gofundme. Do sada je tinejdžerka morala na tri operacije i na transplantaciji kože, a do sada nije mogla pomaknuti desnu ruku. Njeni ljekari očekuju da će joj trebati nekoliko mjeseci liječenja, uključujući stacionarnu rehabilitaciju. (nfi)

/rtl.de/*