BRUTALNO UBISTVO U VARAŽDINU: Profesora tukli palicama, sumnja se da je djevojka koristila i lanac, grad bruji o motivu

Region

Za napad je osumnjičena četvorka – brat i sestra A. G. (24) i I. G. (24) te I. V. (29) i D. Ž. (25)

Hrvatski grad Varaždin je u šoku nakon ubistva profesora engleskog jezika iz Gospodarske škole Nine Čengića (35). Crna zastava istaknuta je na školi kao podsjetnik na tragediju. 

Iako je u školi radio tek nešto više od godine dana, mijenjao je profesoricu na porodiljskom, članovima škole je bio drag, no nisu ga baš dobro poznavali. 

Prema službenom izvještaju policije, sumnja se da je profesora napala četvorka, brat i sestra A. G. (24) i I. G. (24) te I. V. (29) i D. Ž. (25). 

Portal varazdinski.hr navodi da su u incidentu navodno sudjelovali Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25). HRT-ov portal je iz neslužbenih izvora doznao da je u klubu došlo do nesuglasica između alkoholiziranog 35-godišnjaka i četvero okrivljenih. Profesor je potom navodno pozvao policiju, koja je došla i otišla, a četvorka ga je, piše HRT-ov portal, nakon odlaska policije fizički napala, tukli su ga navodno i lancom i katancem za bicikl, razbili mu mobitel, uništili dokumente i uzeli tenisice, a naposljetku su se i pomokrili na njega. Jedna od osumnjičenih osoba sve je to navodno snimala mobitelom. Čengić se navodno žalio na kršenje epidemioloških mjera u klubu.

Svijeće u spomen na ubijenog profesora
Foto:  Željko Hajdinjak/Cropix

Ninu Čengića u teškom su stanju pronašli prolaznici i alarmirali Hitnu pomoć, nažalost od zadobivenih je povreda u nedjelju navečer preminuo u bolnici. 

Dvorana u Graberju
Foto:  Željko Hajdinjak/Cropix

Policija, neslužbeno saznajemo, istražuje je li ovaj događaj povezan s onim prošlogodišnjim iz mjeseca maja, kad je otac Nine Čengića, Željko (64), ubio mladića (28).

Željko Čengić je pored svoje vikendice u Međimurju, prišao automobilu u kojemu je sjedio 28-godišnjak te nakon svađe u njega ispalio šest hitaca iz svog pištolja marke Beretta. Muškarac je zbog teških ozljeda glave i ramena preminuo 23. svibnja. Istom je prilikom u nadlakticu ranjen i 63-godišnji komšija koji je stajao pored automobila, odlikovani pukovnik HV-a Ratimir Benčić

Zasad nema indicija da je ubistvo Nine Čengića povezano s krvavim obračunom njegova oca. 

U varaždinskim se kuloarima priča da je mogući uzrok sukoba bilo Čengićevo prijavljivanje društva iz Kulturane zbog kršenja epidemioloških mjera. 

Fotografija Nine Čengića preuzeta s portala Varaždinski.hr

/jutarnji, večernji list/