Od riječi do djela: ljubitelji pisane riječi u humanitarnoj akciji, donirali su preko 400 knjiga parohiji Bihać, u akciji i biblioteka iz Gradiške

BiH Društvo Gradiška Republika Srpska

Za mmgradiska: Danijela Brajić

Dana 30.05.2021. ljubitelji pisane riječi su posjetili bihaćku parohiju i divnog, mladog paroha, oca Slavišu Milinovića.

Foto: Danijela Brajić, otac Slaviša Milinovića

Ovom prilikom uručili smo značajnu donaciju od preko 400 knjiga(duhovna tematika, oblast društvenih nauka, časopis…) za potrebe osnivanja crkvene biblioteke, i posjetili novoizgrađeni hram posvećen Svetoj Trojici u Bihaću.

Hram posvećen Svetoj Trojici u Bihaću.

Inicijativu je pokrenuo sveštenik Slaviša, a dobri plemeniti ljudi sa zadovoljstvom odlučili da pomognu. Za našu prvu donaciju poklon knjige su poslali: veliki aktivista i humanitarac gdin Ratko Popović iz Šnjegotine, Biblioteka”Danilo Kiš” Teslić, SPKD”Prosveta”Teslić, Narodna biblioteka Prnjavor, Narodna biblioteka Gradiška, Narodna biblioteka”Ivo Andrić”Čelinac, Knjižara”Elena” Čelinac, Izdavačko preduzeće”ASoglas”iz Zvornika i brojni pojedinci koji su doprinjeli da akcija započne.

Foto: Danijela Brajić

”Izuzetno mi je drago što sam mogla dati doprinos u osnivanju naše crkvene biblioteke u bihaćko-petrovačkoj eparhiji, te me posebno raduje činjenica kada se osnivaju kulturne institucije. Akcija je u povoju i do željenog cilja neophodna je pomoć donatora.

Molim izdavače, biblioteke, knjižare, braću i sestre da pomognu prilaganjem knjiga za formiranje iste, kako bismo se svi zajedno oplemenili i učinili dobro djelo.” koordinator akcije Danijela Brajić.

Otac Slaviša Milinovića, Danijela Brajić , Ratko Popović, Stojan Savić i Darko Jevđenić

/Boba V./*