RODNU KUĆU LEPE LUKIĆ ODUZELA BANKA I PRODALA ZA MILION: Pjevačica šokirana, bratanac dao kuću pod hipoteku, nije plaćao kredit!

Zanimljivosti

Rodna kuća pjevačice Lepe Lukić u selu Miločaj kod Kraljeva prošlog petka je prodata na javnoj licitaciji po cijeni od milion dinara, saznaje Kurir iz izvora koji je do detalja upućen u cijeli slučaj.

Lepa Lukić, Sceniranje
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

O ovoj kući se u medijima već pisalo više puta, uglavnom se pominjalo kako je folk pjevačica bila jako vezana za svoj dom, u kojem je provela djetinjstvo. Često je pričala o tome da je rado odlazila tamo, pogotovo dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi. Razlog zbog čega je ova kuća u petak otišla pod doboš, prema riječima našeg izvora, jeste neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je svojevremeno podigao pjevačicin bratanac Rade Jovanović. Ovu kuću i imanje Lepa je njemu prepisala poslije smrti svog rođenog brata Rajka, za koga je bila izuzetno vezana.

Lepa Lukić
FOTO: KURIR

Rade je stavio imovinu pod banku zbog banke koju nije vratio. Tada je taj dug preuzela tvrtka iz Beograda koja se bavi otkupom dugova, što je učinjeno prema starom zakonu o ovrsi, što je značilo prvu prodaju od 60 posto, a drugu od 30 posto procijenjene vrijednosti . Kuća je prodana odmah po 60 posto, a Rade se nije pojavio na tom ročištu, iako je uredno pozvan. Uz kuću, prodano je i zemljište ispod zgrade te trećerazredna livada. Sve je to prodano za nešto više od milijun dinara. Za to je bio zadužen javni izvršni ured Z. S. Bila su dva ponuditelja, a kuću je kupila žena iz susjednog sela – navodi izvor.

Lepa Lukić
FOTO: UROŠ ARSIĆ

Iako se svojevremeno u medijima spekulisalo da u toj kući njen bratanac ne živi, izvor tvrdi da je Rade živio tu, ali da uopšte nije brinuo o njoj i da ju je poprilično zapustio.

Nekoliko stotina metara od te kuće Rade drži etno-restoran i on sad u toj kući živi sam, a ostatak porodice mu je u Beogradu. Ta žena koja je kupila kuću sigurno će zahtijevati da on napusti posjed. Lepin bratanac nije mogao nikome da proda tu kuću jer je ona bila pod hipotekom. Kuća nije napuštena, ali je u jako lošem stanju, trava je pola metra, užas jedan – završio je dobro obaviješteni izvor.

Kontaktirali smo s Lepom, koja je bila šokirana našim saznanjima.

Auuu, da li je to istina? Pa kako oduzeta, zašto i ko je to uradio? Kako meni niko nije javio, joooj… Znate šta, ja sam tu kuću prepisala na bratanca, on me o tome nije obavijestio, prvi put sad čujem za to. Zvaću ga da proverim o čemu se radi. Ne želim da vjerujem da je to istina – rekla nam je Lepa, a na naše kasnije pozive više se nije javljala.

Kristijan Golubović
FOTO: PINTECREEN/ZADRUGA

Bila mu skupa

Kristijan odustao od kupovine

Prije šest godina Kristijan Golubović u reality showu ispričao je kako želi kupiti Lepinu rodnu kuću.

Voljela bih da Kristijan izađe sa Farme kako bi kupio kuću u kojoj sam se rodila. Treba s mojim bratancem da potpiše ugovor – izjavila je svojevremeno Lepa za medije, dok je Golubović to potvrdio.

– Lepa je samo posrednik u kupovini. Kupiću je iz hobija. Nije nova kuća i cijena je nekih 7.000 ili 8.000 evra. Lepa i ja ćemo da se pobratimimo i čuvaću mjesto gde je ona odrasla – objasnio je Kristijan.

Ipak, do kupovine nije došlo jer je Lepin bratanac tražio 25.000 evra, pa se na kraju Golubović predomislio i otišao bez kupljene kuće, jer nije imao toliko para.

/kurir.rs/*