Dječak u kritičnom stanju nakon novog opasnog TikTok izazova

Svijet

Jedanaestogodišnji dječak Elis Trip iz Velike Britanije u kritičnom je stanju nakon što je slučajno progutao pet malih magnetnih kuglica isprobavajući novi TikTok trend gdje se magnetima na jeziku kuglice slože tako da čine lažni piercing.

Hospitalizovan je u četvrtak zbog bolova u crijevima, a doktori su prvo mislili da mu je puklo slijepo crijevo.

Da je riječ o magnetu shvatili su prilikom pregleda kada su se kuglice zbog magnetizma zalijepile na hiruršku opremu.

Odveden je u dječju bolnicu u Birmingem gdje je imao dvije velike operacije u kojem su mu odstranili pet centimetara crijeva.

Doktori su rekli da je on peto dijete koje je došlo u bolnicu posljednjih sedmica dana zbog magnetnih kuglica u organizmu.

Njegova majka Ejmi Klark (31) na Facebooku je napisala upozorenje i molbu roditeljima da se riješe opasnih magnetnih kuglica.

“Ovo je noćna mora! Ova TikTok pomama mogla ga je ubiti da da je bila duže u njemu. Molim vas razgovarajte sa svojom djecom i recite im koliko su kuglice opasne. Smrtonosne su ako se progutaju. Imaju ih čak i u školama i vrtićima. Uništite ih!”, napisala je ona.

Nije poznato kako je Elis došao do njih jer, kako kaže njegova porodica, magnetne kuglice nemaju u kući, a dječak nema ni TikTok, piše portal “24sata.hr”.

Sju Dejvis (50), direktorica bolnice u Birmingemu, rekla je da se dječakovo tijelo bori protiv infekcije.

“On je jako, jako bolestan. Dvije velike operacije u samo nekoliko dana nisu dobre ni za koga, a kamoli za dijete. Zabrinuta sam. Nismo mislili da nam se ovo moglo ikad dogoditi, ove male magnetske kuglice su nanijele veliku štetu”, rekla je i dodala da se Elis još bori za život te da će sljedećih 24 sata biti presudno za dječaka.

/nezavisne.com/*