“Tasta i taštu sam ubio macolom, sav bijes sam iskalio na ženi” Monstrum pobio cijelu porodicu pred djecom, pa se objesio u zatvoru

Hronika Region

Goran Janković (38), trostruki ubica iz Novog Sada, prije tačno dvije godine zverski je macolom ubio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57).

Janković je svoju suprugu i njene roditelje ubio u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, gdje se nesrećna Mirjana sklonila sa sinovima starim tri i 10 godina od nasilnog muža kome je bio zabranjen prilazak i komuniciranje sa suprugom zbog nasilja u porodici.

On je kobnog 24. maja 2019. ušao u kuću Mirjaninih roditelja i prvo ubio njenog oca Branislava, a potom svoju suprugu. Taštu Nadu ubio je u dvorištu kuće kada je pošla za njim, piše Blic.

Prije nego što je napustio mjesto zločina zapretio je sinovima, pred kojima je počinio jezivi zločin, da da nikome ne smiju da kažu da je bio u kući, a onda je pobjegao. Tri dana je izbjegavao policijsku potjeru skrivajući se na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Nakon što je uhapšen prepričao je na saslušanju detalje krvavog zločina bez trunke kajanja.

– Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i riješio sam da odem kod žene u namjeri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja. Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam tukao i davio. Sav sam bes iskalio na njoj – pričao je hladnokrvno tada Janković i dodao je da ga je na ubistvo naveo bijes koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mu je određena zabrana prilaska.

Kaznu za zločin nije dočekao jer je u februaru prošle godine digao ruku na sebe. On se objesio u ćeliji okružnog zatvora u Novom Sadu.

/srpskainfo.com/*