MJESECIMA UZALUD TRAŽILA POLICIJSKU ZAŠTITU! SRBIN ISKASAPIO ŽENU NASRED ULICE, dijete gledalo krvavi zločin kroz prozor! Užas u Francuskoj!

Hronika Svijet

Srpski državljanin L. B. (23) uhapšen je u Francuskoj zbog sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka ubio svoju suprugu Stefani di Vinčenco (22) i to u blizini policijske stanice, a zločinu je, kako prenose mediji, prisustvovalo i njihovo maloljetno dijete.

Kako navodi portal Si-njuz (C-news), naš državljanin, koji je odranije poznat policiji, nožem je nasrnuo na suprugu u centru grada Ajanža, koji se nalazi blizu granice Francuske i Luksemburga. Poslije zločina je pobjegao, ali je ubrzo pronađen i lisice su mu stavljene na ruke u ponedeljak po podne.

Pokušala da pobjegne

– L. B. napao je ženu pola sata iza ponoći, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj su živeli. Izbo ju je nožem pet puta. Nesrećna žena je pokušala da se sakrije u obližnjoj policijskoj stanici, ali je ona bila zatvorena. Hitne službe su stigle po pozivu građana i zatekli su mrtvu ženu nasred ulice – navode mediji:  

Njihovo dijete bilo je svjedok zločina, a navodno je ubistvo majke viđeno kroz prozor porodičnog stana. Nju je preuzeo centar za socijalni rad i smjestio je u hraniteljsku porodicu.

Žrtva je prijavu protiv L. B. podnijela u novembru 2020, a u njoj je navela da joj on prijeti. Međutim, žalba nije proslijeđena tužilaštvu – kaže izvor iz istrage francuskih medija.

Protesti u gradu Policija radi do 18 sati

Poslije brutalnog ubistva Stefani di Vinčenco u gradu su najavljeni protesti s ciljem da se produži rad policijske stanice. – Postoje informacije da je nesrećna žena pokušala da se skloni u policijsku stanicu bežeći od partnera, ali nije mogla jer policija radi do 18 časova – poručio je Loren Žakobeli.  

L. B., prema pisanju medija, uhapšen je u kući prijatelja, koji je takođe priveden zbog pomaganja posle zločina.

Vjeruje se da je automobilom došao do kuće prijatelja i tu se sakrio. On je poznat policiji, a u dosijeu ima preko 20 krivičnih djela, među kojima su djela sa elementima nasilja i narkoticima. L. B. je služio jednogodišnju kaznu zatvora zbog brojnih saobraćajnih prekršaja, međutim, pre dvije nedelje je pušten u kućni pritvor. Policija je na mjestu zločina pronašla pokidanu nanogicu za elektronski nadzor – prenose mediji.

Inače, riječ je o mladiću koji je iz Srbije u Francusku došao kao tražilac azila, koji mu je i odobren.

Kako navode francuski mediji, ovo nije usamljen slučaj u ovom dijelu Francuske.

Ženu (31) prije nekoliko nedelja muž je živu spalio na ulici u Merinjaku – pišu mediji i dodaju da je Stefani 43. ubijena žena od početka godine u Francuskoj.

/informer.rs/*