GRADIŠKA: Uhapšen muškarac zbog sumnje na krijumčarenje migranta

BiH Gradiška

mmgradiska 25. maj. 2021.

Jedno lice lišeno je slobode zbog krivičnog djela ”Krijumčarenje ljudi” saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 23.05.2021. godine, pronašli su i lišili slobode lice inicijala A.O. državljanin Gruzije, a koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo ”Krijumčarenje ljudi”.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 22.05.2021. godine oko 19,20 časova prjavljeno je da se u mjestu Vrbaška, grad Gradiška, nalazi kombi vozilo stranih registarskih oznaka u kojem se nalaze lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u mjestu Vrbaška, grad Gradiška, pronašli otključano teretno vozilo marke ”Iveko Dajly”, a nedaleko od istoga i četiri lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Na licu mjesta pronalaska teretnog vozila izvršen je uviđaj, kojom prilikom su pronađena lična dokumenta na ime lica A.O. državljanin Gruzije, kao i dokumentacija o navedenom vozilu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su 23.05.2021. godine, u mjestu Čatrnja, grad Gradiška, pronašli i lišili slobode lice A.O. a za koje postoji sumnja da je počinio navedeno krivično djelo.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se nakon dokumentovanja predmeta u redoovnoj proceduri protiv lica A.O. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”Krijumčarenje ljudi”.

Lice A.O. je 24.05.2021. godine predato u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za strance, Terenskog centra Banja Luka na dalje postupanje.