Predivna fotografija malog Gavrila: Uspeli smo, bruji od Gibraltara do Moskve

Društvo Region

Osmomjesečni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca za koga je skupljen novac za lijek “zolgensma” krenuće tokom ponedjeljka naveče put Budimpešte gdje će primiti lijek, objavljeno je na instagram stranici “Za Gavrilovu pobedu”.

“Dragi naši saborci, bruji ne samo Srbija, bruji od Gibraltara do Moskve – uspeli smo! Porodica večeras kreće za Mađarsku, a mi ćemo da slavimo. Hvala svima, svima vama, za bazare, licitacije, kutije, uplate, poruke, neizmernu podršku tokom ovog teškog perioda. Hvala vam od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila”, navodi se u objavi.

Skupljeno je dovoljno novca da bude pokrivena genska terapija “zolgensma”, analize prije i poslije primanja lijeka i doziranje steroidima, odnosno 2.132.000 evra.

“Na samom kraju, uključila se država. Ostatak novca od 370.000 evra, snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava. Mi u Mađarskoj otvaramo novo poglavlje, a vi pratite kako napredujemo. Još jednom neizmerno hvala i puno ljubavi od nas za vas”, navodi se u objavi na Instagramu, prenosi “Telegraf.rs”.

Porodica je na kraju apelovala na državu da razmisli o dovođenju genske terapije “zolgensma” u Srbiju.

“Mi smatramo da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje”, navodi se na Instagramu.

Maleni Gaša šesto je dijete za koje je Srbija sakupljala novac i nevjerovatna 2,4 miliona dolara.

Facebook stranica koja se bavila prikupljanjem novca za malog Gašu objavila je sljedeće obavještenje:

“Vreme je da se povuku sve humanitarne kutije koje su bile namenjene za Gavrila. One kutije koje su postavljene od strane porodice, biće pokupljene danas i narednih dana. Voleli bismo da posle akcije nastavite da prikupljate novac i za drugu decu”.

/nezavisne.com/*