Policajac iz Srbije jedva preživio ujed nepoznatog insekta

Region

Četvrtog dana, kad je već bio malaksao, sa visokom temperaturom, povremeno u nesvjestici, sa bolovima, otokom u potkoljenici i potpuno modrom nogom, hospitalizovan je u bolnici u Loznici. Ljekari su mu spasili nogu i život. Bio je u teškom stanju, a sve komplikacije su nastale zato što je nepoznati insekt bio zaražen.

Ljudima se dešavaju različite stvari u životu, ali ko bi slutio da običan ubod insekta može da napravi komplikacije i ugrozi život. Taj, još nepoznati insekt, ujeo me na poslu, u policijskoj stanici u noćnoj smjeni.

Otprilike poslije dva sata sam osjetio blagu drhtavicu, ali nisam smatrao da je problem daleko ozbijniji. Sutradan je noga počela da crveni, pa sam otišao kod ljekara u Bogatiću, odakle su me uputili u Šabac. U urgentnom centru mi napišu uput za bolničko liječenje, ali u bolnici doktor kod kojeg sam se javio je vikao na mene i kolege iz urgentnog i vratio kući sa receptom za kremu kojom treba da mažem nogu. Narednog dana sam išao na posao – priča Goran.

Četvrtog dana, ujutro, nije mogao da ustane iz kreveta zbog malaksalosti i nesvjestice, počela je da raste i tjelesna temperatura, noga da trne i modri, a otok od potkoljenice do članka je rastao pa nogu nije ni osjećao.

– Zahvaljujući kolegi i prijatelju Momčilu Vasiću stigao sam u lozničku bolnicu kod doktora Vasiljevića. Sa svojim timom ljekara i medicinskog osoblja spasao mi je nogu i život. Šest dana liječenja pamtiću po velikoj pažnji koju su pokazali mnogobrojni poznanici i prijatelji koji su bili uz mene i porodicu od kada sam na Fejsbuku objavio fotografiju iz bolničkog kreveta. Pozivi i poruke podrške do čestih pitanja da li mi je potrebna novčana pomoć za liječenje, pošto nisam imao uput, uvjerili su me da u ljudima ima još empatije i solidarnosti, jednostavno ljudskosti – kaže Goran koji se sada oporavlja kod kuće.

Kao policajca Gorana poznaje puno ljudi u cjeloj Mačvi, dosta kolega sa kojima je bio na terenima širom Srbije, aktivan je u svim akcijama u selu, uključen u dešavanja u sportu, učestvuje u aktivnostima Crvenog krsta, pa zbog toga može da bude razumljivo što su se mnogi, makar samo poznanici, zabrinuli za njegovo zdravlje.

/telegraf.rs/