Kada ne kugla, Tanja Perišić iz Gradiške bavi se planinarenjem i jahanjem

BiH Gradiška Sport

Tanja Perišić, kapiten reprezentacije BiH , te aktivna članica slovenačkog kluba „Triglav“ iz Kranja nedostatak takmičenja na kuglanama nadomijestila je aktivnostima u prirodi. I to veoma zanimljivim i nesvakidašnjim.

Tanja svaki vikend, ukoliko su vremenske prilike povoljne, koristi za planinarenje ili jahanje. Kraj protekle sedmice provela je na Bjelašnici i Visočici.

Foto: Privatna arhiva

„Oduševljena sam ljepotama naših planina. Bjelašnica i Visočnica su raj i melem za oči i dušu.Nismo svjesni kojom ljepotom raspolažemo. Provela sam nezaboravan vikend zajedno sa mojim drugarima“, rekla je Perišićeva.

Tanju je obradovala informacija o popuštanju mjera usljed pandemije korona virusa, nadajući se da će ove godine biti učesnica svjetskog kuglaškog prvenstva, koje počinje 27.avgusta, upravo na njen rođendan i trajaće u Kranju i Kamniku deset dana.

Foto: Privatna arhiva

„Očekujem jake pripreme reprezentacije BiH za svjetsko prvenstvo. Iako ovih dana nema takmičarskog kuglanja, ja gotovo svakodnevno kuglam. Ovdje u Gradišci smo pokrenuli našu amatersku, gradsku ligu, gdje nastupa 12 ekipa, a u svakoj ekipi su po tri aktivna igrača i jedan amater. Odigrali smo tri kola, moja ekipa se zove „Pozerke, jedina smo ženska ekipa, treće smo i nadamo se ulasku u polufinale“ , rekla je za portal „MojaSrpska.info“ Tanja Perišić.

Osim na Bjelašnici i Visočici, Tanja je planinarske vještine pokazivala i na obližnjoj Kozari, Grmeču i planinama u Srbiji, Rtnju i Zlatiboru. Jahanjem se odskora počela baviti, a za ovaj sport izabrala je klub „Čokorska polja“ iz Banja Luke. Prepuna je optimizma, pa s pravom očekuje vrhunske rezultate u okviru kuglaških aktivnosti u nastavku sezone.

/B.Grgić/mojabanjaluka.info/*