Iz SPS poručili da nijedna vojna sila nije dobrodošla na Manjaču “Gdje je bio “Brzi odgovor” od 22. maja do 19. juna 1992. godine”

Društvo Republika Srpska

Vojnicima koji ovih dana, mimo volje ogromne većine naroda, vježbaju bojevo gađanje po Manjači, mnogo korisnije bi bilo da ostave puške i obiđu spomenik 12 zvjezdica i da na taj način nauče nešto o sopstvenoj bližoj istoriji, o vojnim intervencijama i ratovima po tuđim zemljama.

Poručili su ovo danas iz Socijalističke partije Srpske, ističući da nijedna vojna sila nije dobrodošla na Manjaču, ali ako su se već vojske SAD i OS BiH dokopale Manjače političkim putem i mimo volje građana Srpske, onda imaju odličnu priliku da posjete spomenik 12 zvjezdica, da se na licu mjesta uvjere u efekte međunarodnog intervenisanja i da saznaju više o bližoj istoriji.

U Banjaluci je na današnji dan umrla prva beba zbog nestašice kiseonika jer SAD i ostale zapadne zemlje, tokom borbi u građanskom ratu u BiH, nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći vazdušnim putem zapadnom dijelu Republike Srpske.

Do 19. juna 1992. godine u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice.

/srpskainfo.com/*