Iron Puki večeras protiv Mađara Zoltana Sere

BiH Sport

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji pod nadimkom “Iron Puki”, večeras će se u sarajevskom Domu mladih boriti protiv Mađara Zoltana Sere.

Njihova borba će biti glavni događaj eventa koji organizuje Puhalov klub “Iron Puki Boxing”, a prethodit će borbe između Agrona Smakićija i Andrasa Csomora, Viktora Mihailovića i Gorana Panića, Leona Marića i Bojana Kneževića, Kenana Penića i Darka Jovića, te Džana Šljive i Adija Durakovića.

Puhalo je u najavi borbe istaknuo da je mnogo napora uloženo u organizaciju ovog događaja za vrijeme pandemije koronavirusa, te da očekuje pobjedu protiv mađarskog boksera.

“Nikada nisam uspio da se pokažem u najboljem svjetlu i najboljoj formi, kao što je bio slučaj u mom zadnjem meču. Sada se s novim trenerom pripremam malo drugačije, stil borbe neću mijenjati, ali neke stvari će biti drugačiji”, izjavio je Puhalo.

Sera je kazao da je upoznat s protivnikom koji je poznat, poznaje Puhalov stil borbe. Očekuje dobar meč ali ne može unaprijed prognozirati ishod meča, ali naglasio je da će dati sve od sebe.

Puhalov trener Ivan Filipović je izjavio da je Puhalo tokom priprema za meč pokazao visok nivo profesionalizma, te da ima još mnogo mjesta za napredak.

“Ići ćemo korak po korak, želimo prikazati napredak i spremnost da idemo još dalje i bolje”, kazao je Filipović.

Sera je u karijeri imao 55 borbi, slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF Federacijama, dok je Puhalo na omjeru 18 pobjeda, od čega 18 nokautom i jednog poraza.

/24sata.info/*