“Znali su da u Srbiji nema nikoga, prevarili su je i ubili” Majka i sin brutalno usmrtili ženu u Pančevu, komšije u šoku

Hronika Region

Miora Hajduk, žena koja je mučki ubijena prije tri dana u Pančevu kada je otišla kod knjigovođe Bogdanke Gornjik (68) da se požali zbog štete koja joj je nanijeta, u Srbiji je živela sama, a to su majka i sin osumnjičeni za njeno ubistvo znali i iskoristili, pa su je prvo oštetili pravno, a potom je i ubili.

Zbog ubistva Miore Hajduk koja je radila kao prodavačica na buvljaku u Pančevu uhapšeni su Bogdanka i njen sin Boban M. (46). Nakon što su, kako se sumnja, svirepo ubili nesrećnu ženu njeno tijelo su zakopali tik uz stazicu u svom dvorištu. Ubistvo je otkriveno kada su Miorini stanodavci shvatili da se nije vratila kući, pa su krenuli da je traže, piše Blic.

Upravo su stanodavci ubijenoj državljanki Rumunije u našoj zemlji bili porodica. Za nju, kažu, imaju samo riječi hvale.

– Ona ovdje nije imala nikoga, ali je 18 godina živjela kod nas i gledali smo je kao svoju. To je zaista bila divna žena, vrijedna, poštena. Našu djecu je držala u rukama otkad su se rodila, sa njom su rasla – započinje priču za Blic stanodavac ubijene žene.

Kada su shvatili da noć nije provela kod kuće, stanodavci su prvo sami krenuli u potragu, a onda su obavijestili i policiju. Da nešto nije u redu i koja je adresa gdje treba da je traže bilo im je jasno jer ih je Miora 17. maja prije nego što je krenula kod knjigovođe obavestila gdje ide i rekla im da se “plaši tog susreta”.

Kancelarija u kojoj je žena ubijena udarcima tupim predmetom u glavu

– Dobro je poznajemo i sigurni smo da ona nikome zlo ne bi nanijela, ni mrava ne bi zgazila, a mojoj ženi je rekla da ide kod njih i da se boji, to je bio znak da nešto nije u redu. Pitali smo njene prijatelje i saznali da je i njima rekla gdje ide i da se od polaska nikome više nije javljala. Zvao sam je, bila je nedostupna, našao sam broj telefona te žene, nije se javljala, zvao sam na fiksni nisu se javljali… Jasno nam je bilo da nešto nije u redu i da treba da prijavimo nestanak – ispričao je čovjek.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA
OTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Do trenutka dok nije pronađena mrtva, nisu mogli ni da naslute da je u bilo kakvoj opasnosti.

– Znao sam da ljubav nije razlog, bila je sama, afera takođe, alkohol isto… Nisam znao da koristi njihove knjigovodstvene usluge, niti sam ih poznavao, nisam mogao da naslutim ovo… – kaže on i dodaje:

– 40 godina živim u kraju, dvije ulice od njih, a tu Bogdanku, knjigovođu, nikad nisam vidio… Tek u noći kada je uhapšena. Došao sam tad ispred njihove kuće, a ona je bila sa policijom, čekali su nekoga iz Tužilaštva… To je bio jedini put da sam video tu ženu – kaže.

Za njega i njegovu porodicu, osjećaj je kao da su izgubili člana porodice. Najviše ih boli, kažu, što nisu znali da je u problemu. Zaštitili bi je, pomogli…

– Žao mi je samo što tad nisam bio tu, da sam ja bio s njom, to se ne bi desilo, ali nisam… Nisam nikako mogao da joj pomognem – rekao je uznemireni čovjek.

Osim članova porodice kod koje je živjela, i druge komšije o ubijenoj Miori imaju samo najlepše riječi, dok o knjigovođama osumnjičenim za njeno ubistvo misle najgore. Kako kažu, Bogdanka i Boban sa komšijama nisu bili u dobrim odnosima. Bili su, kako kažu, “čudni” i “živjeli su izolovani od svijeta”.

– Na ulici nisu znali da kažu ni dobar dan. Nikome se nisu javljali, a sa komšijom su se sporili oko nekog zida. Bili su najblaže rečeno čudni. Boban je išao ili sa majkom ili sam, niste ih mogli videti ni sa kim, niko da im dođe. Pa klijenti kad im dođu telefonom zovu i kroz kapiju od njih uzmu papire, ne daj Bože da bi nekoga primili da uđe u kuću, dok nisu napravili tu kancelariju u sklopu kuće skoro, tako su radili – priča čovek iz susedstva.

Prema njegovim riječima, Miora nije bila jedina koju su oštetili i “za to se zna”. Njihove žrtve mahom su bili strani državljani zaposleni na buvljaku – Kinezi, Bugari, Rumuni.

– Fiktivne fakture, porezi, muljali su sa tim, nanosili štetu onima za koje znaju da su strani državljani, da slabije znaju jezik, da se plaše, ne znaju kome treba da se obrate i požale, to im je prolazilo. A veliki novac su tako sticali, pa od prevare su nekoliko kuća u Pančevu sagradili – pričaju ljudi.

Nesrećna žena u Rumuniji je imala majku, sestru i dva brata koji će doći u Srbiju kako bi preuzeli njeno tijelo.

Ubijena ciglom

Podsjetimo, Miora Hajduk, radnica na pančevačkom buvljaku i rumunska državljanka, ubijena je 17. maja u popodnevnim časovima u kancelariji knjigovodstvene agencije u ulici Ive Kurjačkog u Pančevu.

Nakon smrti, koja je izazvana udarcima tupim predmetom u glavu, pretpostavlja se ciglom, žena je zakopana u dvorištu kuće majke Bogdanke Gornjik i njenog sina Bobana M, koji privedeni zbog sumnje da su izvršili ubistvo u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je motiv ubistva bio taj što je Miora shvatila da je prevarena i oštećena od strane majke i sina, svojih knjigovođa, koje su je ubile kako se za njihovu prevaru ne bi saznalo.

/srpskainfo.com/*