Završnica Kupa Republike Srpske za rukometaše u Gradišci a za rukometašice u Prijedoru

Sport

Završnica Kupa Republike Srpske za rukometaše odigraće se 4. i 5. septembra u Areni Gradiška a završne utakmice za trofej kod rukometašica 27. maja u Prijedoru,

Smatramo da smo donijeli dobru odluku i da će ŽRK “Mira” iz Prijedora kao i RK Kozara iz Gradiške biti dobri domaćini, istakao je Marinko Umićević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Kod dama na završni trunir već su se plasirale rukometašice Borca iz Banjaluke koje brane trofej iz prošle sezone, a preostali učesnici biće poznati do petka, 21. Maja, kada će biti odigrana posljednja četvrtfinalna utakmica: Doboj Leotar uz napomenu da danas (srijeda) igraju Dubica – „Mira“ (17.30) i Derventa – Jedinstvo (19).

I ove godine pobjednici Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji biće nagrađeni sa po 2.000 maraka, a poraženi finalista zaradiće 1.500 maraka.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora bilo je govora i o trenutnom stanju u Rukometnom savezu Republike Srpske, gdje je naglašeno da klubovi imaju velikih novčanih problema

“I dalje ću tražiti pomoć od Vlade Republike Srpske kako bi pomogli naše klubove. Želja mi je da muške i ženske ekipe koji igraju m:tel Prvu ligu dobiju po 10.000, dok bi drugoligaši dobili po 5.000 KM i nadam se da ću u tome uspjeti – istakao je predsjednik Upravnog odbora RS RS Umičević.

/rukometni savez rs/