LETILI KROVOVI I GRANE, AUTOBUS ZAROBLJEN U JEZERU Ovo su najupečatljivije slike i snimci oluje koja je pogodila Beograd (FOTO, VIDEO)

Region Video

Srbija, Beograd 17.05.2021.

Fotografiju autobusa zarobljenog u jezeru koje se formiralo nakon kratkotrajnog, ali veoma jakog pljuska praćenog grmljavinom u Beogradu, masovno dijele sugrađani na društvenim mrežama i ona najbolje oslikava oluju u popodnevnim satima pogodila glavni grad.

Obilni pljuskovi i oluje širom Srbije koje je danas trajalo nepunih sat vremena napravili su haos i potpuni kolaps u saobraćaju, dok su gradskim ulicama tekli potoci.

Image
Autokomanda.

Na Autokomandi, voda koja se izlila ličila je na jezero a kretanje je bilo onemogućeno i vozilima kao i pješacima.

Iako je vremenska prognoza najavljivala obilne kiše, grmljavinu, pa čak i grad, izgleda da se niko nije nadao ovome, s obzirom na to da je se tokom cijelog dana smijenjivali sunčevi zraci sa oblacima.

Na Dušanovačkom mostu zabilježena je velika kolona vozila koji su stajali nepomično dok je kiša pljuštala a nivo vode na ulici rastao.

Tramvaji u Bulevaru kralja Aleksandra, kao i trolejbusi na Crvenom Krstu i naselju Medaković stajali su nepomično zaglavljeni u gužvi.

Kilometarske kolone zapažene su svuda a vozači su bili prinuđeni da se naoružaju strpljenjem.

Posljedice padavina osjetili su i mještani u naselju Vojvode Vlahovića, gdje praktično nije bilo moguće automobilom izaći iz ulice.

Iako je kiša prestala i nevrijeme se smirilo, količina vode koja je pala za kratko vrijeme ostavila je poplavljena dvorišta, dok se voda sa ulica iz centra grada polako povlači.

Prema trenutnim predviđanjima najviše kiše palo je u Borči, Zemunu i na Bežanijskoj kosi, a ozbiljne posljedice za sada nisu poznate, piše RTS.

U Ulici despota Stefana odletio je dio limenog krova sa jednog lokala, srećom, niko nije stradao.

Potpuni kolaps na Slaviji i u Nemanjinoj ulici završio se tek nakon 18 časova, i saobraćaj se postepeno vraća u normalu.

/blic.rs/*