KOLIKO JE ZAPRAVO BOGAT GEJTS: Kada bi svakom čovjeku na svijetu dao 15 dolara i dalje bi bio milijarder! Ovoliko zarađuje u sekundi

Svijet

Tokom 27 godina braka, Gejtsovi su stekli ogromno bogatstvo, a osnovali su i fondaciju vrijednu 50 milijardi dolara. Samo za porez na nekretnine u SAD godišnje potroše četiri miliona dolara.

Bil i Melinda Gejts objavili su preko Tvitera da se razvode, svoju imovinu podijeliće na tradicionalan način, a mnogi se pitaju kome će šta pripasti.

Za Bila Gejtsa, jednog od petoro najbogatijih ljudi svijeta, kažu da ne voli da troši novac na nepotrebne stvari. Pored kompanija, privatnog aviona, skupih automobila, Gejtsovi posjeduju i nekretnine u mnogim dijelovima svijeta.

Melinda Gejts, Bil Gejts
FOTO: EPA / JULIEN DE ROSA

Na osnovu bogatstva stečenog u posljednjih godinu dana, kako navodi Biznis insajder, Bil Gejts u sekundi zarađuje oko 4.630 američkih dolara.

To znači da kada bi trošio milion dolara dnevno, trebalo bi mu oko 400 godina da potroši bogatstvo. Navodi se i da je bogatiji od britanske monarhije, ima više novca od najbogatijeg Azijca. A kada bi dao po 15 dolara svakom čovjeku na svijetu, i dalje bi imao 28 milijardi dolara.

Vila u Medini, sa pogledom na jezero Vašington, izgrađena je po mjeri porodice Gejts. Savremena, ekstravagantna kuća, koju je dizajnirale firma „Bolin/Sivintski/Džekson“ i „Katler–Anderson arhitektura“.

Vila pored brojnih soba ima i kancelarije za sastanke od 2.200 kvadratnih metara i bazen sa podvodnim ozvučenjem, garažu za nekoliko desetina automobila i pozorište u stilu Art Dekoa sa 20 mjesta.

Tu je i 2.500 kvadratnih metara zdravstvenih i velnes objekata sa teretanom i saunom, biblioteku od 2.100 kvadratnih metara, sportske terene, potok prepun lososa i pastrmki, pristanište za čamce i privatnu plažu na jezeru sa pjeskom koji je donesen sa ostrva Sveta Lucija.

Sve to prati savršena tehnološka oprema sa audio-vizuelnim sistemima, senzorima, referencama osvjetljenja, koji su isprogramirani unaprijed i strogo kontrolisani.

Gejtsovi su 1999. godine kupili luksuznu vilu u Indijan Velsu za 12,5 miliona dolara. Par posjeduje i luksuzni ranč u Santa Feu, u Kaliforniji, kuću na obali okeana u Del Maru i imanja u Vajomingu i Velingtonu.

Kurir.rs/Business insider/RTS*