BABA MI JE UVIJEK GOVORILA: Nikad nemoj da dopustiš da tvoji tiganji sijaju više od tebe!

Naš kutak Život i stil
Ne dozvoli da ti čišćenje bude sve na šta ćeš misliti vikendom

Kada sam se udala, provodila sam najmanje 16 sati dnevno, pazeći da sve bude čisto, u slučaju da “neko dođe kod mene”, ali onda sam primijetila da ti ljudi, koje sam čekala da dođu kod mene, ne stižu jer šetaju, opuštaju se, zabavljaju se uživajući u životu.

A ja sam cijeli svoj život podredila tome: “a šta ako neko dođe?”

I baš u to vrijeme, baba mi je dala savjet koji ću pamtiti zauvijek: Nikad ne dopusti da tvoji tiganji sijaju više nego ti!

I tako, samo od sebe, shvatila sam da nisam dužna nikome da objašnjavam svoju situaciju u kući. Ljude ne zanima šta ja to radim čitav dan u svom domu. Ljudi sebi dozvoljavaju da se vikendom opuste, zabave, uživaju u životu…

Život je kratak, uživajte!

Obrišite prašinu samo po potrebi. Neka vam prioritet bude nešto crtati, maziti mačku, igrati se sa psom, prošetati s prijateljima i djecom, skuhati nešto ukusno, zalijevati svoje omiljene biljke …

Dajte sebi malo oduška: sunčajte se, penjite se na planine, igrajte se sa djecom, slušajte muziku, čitajte knjige…

Upamtite, prašinu brišite samo po potrebi – dan vam niko neće vratiti. Jednog dana, kada odemo, i sami ćemo postati prašina! I niko se neće sjećati koliko ste suđa oprali, koliko ste prašine izbrisali, ali svi će se sjetiti vašeg osmijeha, sjaja u očima, dara prijateljstva, radosti koju ste podijelili s djecom.

(Autor nepoznat, Stil.kurir.rs)*