ĐURĐEVDANSKI FESTIVAL Prva nagrada za “Pjesmu mira”(video)

Kultura Muzika Republika Srpska

Prva nagrada “Jadranka Stojaković” za najbolju kompoziciju na 27. Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme “Banjaluka onlajn 2021” uručena je kompozitoru Danijelu Alibabiću za “Pjesmu mira”.

Kompoziciju je sinoć izvela Lana Lopičić, saopšteno je iz RTRS-a.

Druga nagrada za kompoziciju dodijeljena je kompozitoru Tihomiru Preradoviću za pjesmu “Samo smijeh” u izvođenju Dunje Marije Ivelj, a treća Vesni Veljković za kompoziciju “Kad kročiš u svijet plavi” u izvođenju Kasje Apolonije Gajić i Ekatarine Tarabić.

Stručni žiri je nagradu za najbolji aranžman dodijelio Aleksandru Saši Gajiću za kompoziciju “Sreća” u izvođenju Norah Agić i Anje Mehović.

Nagrada za najbolji tekst dodijeljena je Dubravki Stošić za kompoziciju “Moler Raka” u izvođenju Nine Ćejić, dok je nagrada publike pripala Norah Agić i Anji Mehović za kompoziciju “Sreća”.

Đurđevdanski festival dječije pjesme je ove godine imao 23 učesnika iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, a izvedeno je 16 novih kompozicija.

Nagrade Đurđevdanskog festivala 2021

Završen je 27. po redu Đurđevdanski festival dječije pjesme „Banjaluka onlajn 2021.“ Ovo su nagrade, koje je stručni žiri dodijelio ove godine:

Prva nagrada „Jadranka Stojaković“ za najbolju kompoziciju dodijeljena je kompozitoru Danijelu Alibabiću za kompoziciju „Pjesma mira“ u izvođenju Lane Lopičić.

Druga nagrada za kompoziciju dodijeljena je kompozitoru Tihomiru Preradoviću za kompoziciju „Samo smijeh“ u izvođenju Dunje Marije Ivelj.

Treća nagrada za kompoziciju dodijeljena je kompozitorki Vesni Veljković za kompoziciju „Kad kročiš u svijet plavi“ u izvođenju Kasje Apolonije Gajić i Ekatarine Tarabić

Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Aleksandru Saši Gajiću za kompoziciju „Sreća“ u izvođenju Norah Agić i Anje Mehović

Nagrada za najbolji tekst dodijeljena je Dubravki Stošić za kompoziciju „Moler Raka“ u izvođenju Nine Ćejić

Nagrada publike, koja je ove godine glasala putem lajkova na fejsbuk stranici festivala pripala je: Norah Agić i Anji Mehović za kompoziciju „Sreća“.

Svim učesnicima se zahvaljujemo a pobjednicima od srca čestitamo! Do sledećeg maja i 28. po redu Đurđevdanskog festivala, nadamo se, iz dvorane Borik, pozdravljamo vas!

Đurđevdanski festival je najpoznatiji festival dječije pjesme u regionu.

/srpskainfo.com/djeca.rtrs.tv/*