Utakmica prekidana pet puta, igrači se gušili (video)

Sport Video

Meč između fudbalera Amerike iz Kalija i Atletiko Mineira u okviru četvrtog kola grupe H Kopa Libertadoresa odigrao se, iako već dvije sedmice traju protesti protiv kolumbijske vlade, a protestanti su se izvan stadiona žestoko sukobili sa policijom.

U nekoliko navrata ispaljen je i suzavac, koji je uticao i na igrače, koji su se gušili pa je meč u čak pet navrata morao da se prekine.

Prvo poluvrijeme prekidano je čak četiri puta, a u toku prenosa mogle su se čuti i detonacije bombi ispred stadiona koje je policija koristila za zaustavljanje demonstranata.

Najkraća pauza bila je 10 minuta, a najduža čak sat vremena. Igrači su u 38. minutu napustili teren i otišli u svlačionicu i potom se vratili na teren, ali je do kraja prvog poluvremena meč još jednom prekinut zbog suzavca.

Prava agonija viđena je tokom ovog meča za igrače, koji su prekrivali dresovima svoje glave kako bi mogli da dišu, dok su golmani koristili i peškire koji im stoje iza golova.

Atletiko Mineiro se bolje snašao u ovakvim uslovima i pobijedio je sa 3:1, uz golove Hulka, Arana i Vargasa, a ovim trijimfom obezbijedili su osminu finala kao prvi u grupi.

Kurir sport

/nezavisne.com/*