KREĆU KONCERTI U BEOGRADU: Pod OVIM uslovima ćete moći da idete na masovna okupljanja

Region

Ovo je najavio zamjenik gradonačelnika Goran Vesić navodeći da eksperiment podrazumjeva organizaciju koncerta, “a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni PCR testovi i slično”

Grad Beograd daće logistiku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koji će zajedno sa Medicinskim fakultetom i svim relevantnim učesnicima realizovati jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

Ovo je najavio zamjenik gradonačelnika Goran Vesić navodeći da eksperiment podrazumjeva organizaciju koncerta, “a oni će odrediti ko dolazi na taj događaj, da li samo vakcinisani ili će biti potrebani antigenski testovi, negativni PCR testovi i slično”.

– Pratiće se svi ti ljudi nakon toga i možete da budete sigurni da će se srpska nauka pokazati kao uspješna i da će svi prenositi rezultate studije. Drago mi je što su pristali na moj predlog, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici.

Grad će platiti logistiku, a stručnjaci će izraditi medicinsku studiju, pojasnio je on.

– Radujem se tome jer će nam rezultati studije pomoći prilikom donošenja odluke o organizaciji koncerata, festivala i drugih većih događaja. Imaćemo egzaktne pokazatelje kako se širi ili ne širi virus, naveo je Vesić.

/espreso/